- Berichten
- 1.612
De winter komt er aan en het onderwerp deze maand is vakantie, hoe kan ik dat combineren.
Als je over de Franse marktjes loopt is er meestal wel een kraampje met Saucisson, maar die zien geen vuur...
Daarom rookworst, deze ziet wel vuur en kan achteraf ook nog wat gedroogd worden.
Ingredienten: Schouder, kinnebak, colorozo, witte peper, nootmuskaat
Vlees licht aangevroren en in stukken gesneden
Eerst door plaat 8, dan door plaat 3.
Worstjes vullen en opknopen
Koud roken voor een aantal uren gevolgd door een warmrooksessie tot kern 65°C.
Laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna zijn ze in de droogkast gehangen.
Apéro hapje voor het bezoek 's avonds
Rookworst, chorizo, reeworst, lomo, coppa, gedroogde hesp, gerookte nootjes en veenbessen.
De rest van de rookworst hangt nu in de droogkast.
Als je over de Franse marktjes loopt is er meestal wel een kraampje met Saucisson, maar die zien geen vuur...
Daarom rookworst, deze ziet wel vuur en kan achteraf ook nog wat gedroogd worden.
Ingredienten: Schouder, kinnebak, colorozo, witte peper, nootmuskaat
Vlees licht aangevroren en in stukken gesneden
Eerst door plaat 8, dan door plaat 3.
Worstjes vullen en opknopen
Koud roken voor een aantal uren gevolgd door een warmrooksessie tot kern 65°C.
Laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna zijn ze in de droogkast gehangen.
Apéro hapje voor het bezoek 's avonds
Rookworst, chorizo, reeworst, lomo, coppa, gedroogde hesp, gerookte nootjes en veenbessen.
De rest van de rookworst hangt nu in de droogkast.