Ik gebruikte tot op heden altijd de normale rooksnippers zoals ze bij de kookwinkels liggen. Bakje water, laten intrekken en smoken.
Nu lees ik dat grotere blokken, zeker bij lange smokes, toch beter zijn. Dit triggerde mij om me eens meer in rookhout te verdiepen maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig.
Daarom ben ik benieuwd naar tips op gebied van:
- Snippers vs Blokken?
- Merk?
- Waar voordelig te kopen
- Do's en dont's
Zelf heb ik net deze site gevonden: http://www.rookovens-online.nl/c-337947/rookmot-snippers-hout
Ziet er erg goed en betaalbaar uit. Iemand ervaring mee? Mijn aandacht werd getrokken door de druivenranken van Maison Francois, gebruik je dit gewoon droog of ook bevochtigd?
Misschien veel vragen maar ben gewoon heel geinteresseerd
Thanks!
Nu lees ik dat grotere blokken, zeker bij lange smokes, toch beter zijn. Dit triggerde mij om me eens meer in rookhout te verdiepen maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig.
Daarom ben ik benieuwd naar tips op gebied van:
- Snippers vs Blokken?
- Merk?
- Waar voordelig te kopen
- Do's en dont's
Zelf heb ik net deze site gevonden: http://www.rookovens-online.nl/c-337947/rookmot-snippers-hout
Ziet er erg goed en betaalbaar uit. Iemand ervaring mee? Mijn aandacht werd getrokken door de druivenranken van Maison Francois, gebruik je dit gewoon droog of ook bevochtigd?
Misschien veel vragen maar ben gewoon heel geinteresseerd

Thanks!