Gisteren was het tijd om een rollade te maken.
Procureur van 1.9kg
Van de pocureur een mooie plak gesneden van 1 ? 2 cm dik..
Daar overheen een klein beetje olijfolie, zodat de vulling iets beter blijft plakken.
De vulling bestaat uit:
Kastanje champignons 6 ? 7 stuks
Trostomaten 2 ? 3 stuks
Sjalot-ui groot 1 stuk
Knoflook 2 tenen
Het lapje opgerold en met touw opgebonden.
Daarna over de buitenkant een beetje olijfolie, gemalen peper en zeezout en 30 ? 40 gram verse tijm, rozemarijn, salie en oregano.
Dit de hele nacht in de koelkast gemikt
De volgende dag bij 145? op de bbq tot de kerntemperatuur de 60 - 63? aantikte.
Heel even uit laten dampen en strak in aluminiumfolie gepakt om 10 minuutjes te laten rusten..
Daarna uitpakken, snijden en smullen maar..
Procureur van 1.9kg

Van de pocureur een mooie plak gesneden van 1 ? 2 cm dik..
Daar overheen een klein beetje olijfolie, zodat de vulling iets beter blijft plakken.
De vulling bestaat uit:
Kastanje champignons 6 ? 7 stuks
Trostomaten 2 ? 3 stuks
Sjalot-ui groot 1 stuk
Knoflook 2 tenen

Het lapje opgerold en met touw opgebonden.
Daarna over de buitenkant een beetje olijfolie, gemalen peper en zeezout en 30 ? 40 gram verse tijm, rozemarijn, salie en oregano.

Dit de hele nacht in de koelkast gemikt

De volgende dag bij 145? op de bbq tot de kerntemperatuur de 60 - 63? aantikte.

Heel even uit laten dampen en strak in aluminiumfolie gepakt om 10 minuutjes te laten rusten..
Daarna uitpakken, snijden en smullen maar..
