BasBQ
Beef en Steak

Ribs en zeebaars in zoutkorst.

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.075
Gisteren wat Spareribs gemaakt, wide cut van de Makro, 2,5-1-1 methode, hier de foto's

yne2a4ag.jpg


e6ezyhan.jpg


ynarahur.jpg


ejysyhat.jpg


ybuzy6u3.jpg


Intussen ook de zeebaars in zoutkorst gemaakt, zeebaars vullen met dille en citroen

IMG_3549.JPG


inpakken in zout met een beetje eiwit

IMG_3551.JPG


op de Q

IMG_3549.JPG
[/img]

Sausje voor bij de vis

IMG_3552.JPG


IMG_3553.JPG


Vis na 40 minuten bij 175C dome temp.

IMG_3555.JPG


korst los slaan

IMG_3557.JPG


Vel verwijderen

IMG_3557.JPG


IMG_3561.JPG


IMG_3563.JPG


Dit is er over als, bijna, alle graten verwijderd zijn ;).

https://lh3.googleusercontent.com/-M1mMg7eSbKk/UbjJlNELIiI/AAAAAAAAM84/yJPeKNGjy4I/w958-h639-no/IMG_3566.JPG

Hierna waren de Spareribs aan de beurt

IMG_3570.JPG


Even snijden en smullen maar

IMG_3577.JPG


Bedankt voor het kijken.


 
En? En? Hoe waren de tonnies?

En die vis ziet er leuk/lekker uit Frits!
 
Lekkerrrrrrr
 
De Tonnies zijn prima! De vis vonden ze ook lekker, maar vanwege mijn geloof heb ik die niet geproefd.

BTW was zo stom geweest om niet te vragen of ze de zeebaars even konden schoonmaken....
 
Zo Frits,jij bent lekker bezig geweest.
 
Mike, die zeebaars was een flinke klus maar stond al een jaar op de to-do-list. Spareribs zijn altijd leuk :D
 
je bent weer lekker bezig geweest, leuke bereiding van de vis.
Ribben zien er smakelijk uit  :)
 
Heerlijk!!
 
Hmmm, te lang geleden alweer, zeebaarsje in zout, heerlijk!

En ja, award winning ribs, dat kan niet missen natuurlijk :)
 
award winning ribs? ;) tonnies zijn er goed uit! jammer dat ze zo verpakt zijn! :(
 
Mooie surf en turf combinatie, maak op regelmatige basis Dorade in zoutkorstdeeg, Is ook een toppertje hier in huize eagle
 
Ziet erg lekker uit,visje gaat hier op de to-do lijst  :)
 
MMMM Eigenlijk zoek ik dus een vis met spareribs.
 
Ondanks dat ik vis en spareribs een vreemde combinaie vind, ziet het er heerlijk uit!! Vandaag ook een zeebaarstje gekocht bij de makro, denk dat ik die ook maar zo ga bereiden  ;D
 
Frits, ik heb genoten van je reportage, ribbels zien er qua finishing ook perfect uit!
 
Leuk recept voor de zeebaars! Heb toevallig net een grote emmer zout gekocht voor een lomo al trapo maar ga deze dan ook maar maken  ;)

Wat voor saus heb je bij de vis geserveerd?

Nette ribbels ook trouwens, mooie rode kleur!
 
Terug
Bovenaan Onderaan