- Berichten
- 129
Vandaag klein groepje vrienden op bezoek, 2 wekelijks eet uitje bij elkaar.. sinds corona weer de eerste x..wat gaan we eten, hmm ik had de ribeye van vorige week in de vriezer liggen, woensdag uit de Vriezer gehaald en laten ontdooien... vanochtend was hij helemaal klaar.
1.67 kilo was er over. prima stuk.. eerst klein beetje getrimd en de losse stukjes eraf gehaald.
Mooi stuk bleef erover, deze in de rub gezet
Mengsel van knoflook poeder, paprika poeder, mosterd zaadjes, chili flakes, chili poeder, bruine suiker, zeezout en gemalen zwarte peper.. deze heeft mooi een paar uur in de koelkast gelegen, uurtje uit de koelkast terwijl ik de rest klaarmaakte en de bbq op tempratuur liet komen
Toen de Wsm op tempratuur ( minion methode met 2 hickory hout chunk) was van 110 graden het vlees op de Q gelegd. Rooster probe op 125 graden en de probe in het vlees op 50 graden.
Ondertussen de bier bbq saus gemaakt, 300 ml Leffe bruin met 4 eetlepels bbq smokey saus, + 1 theelepel smokey paprikapoeder. Dit laten reduceren tot een wat dikkere saus...
Toen de tempratuur meter 50 graden aangaf de rib eye van de Q gehaald, ingepakt en laten liggen totdat hij 55 graden kern aangaf
Bijna vergeten de juiste foto's te maken, hierbij nog een foto van op de WSM na het inpakken even warm laten worden om hem daarna af te grillen op de Weber57
Ondertussen ook 8 burgers eerst op de smoker gehad om daarna op de Weber 57 te leggen tezamen met de gepofte aardappel...
De ribeye lekker aangesneden en een streep BBQ bier saus erover gedaan.. wat een heeerlijk stuk vlees! Jemig... lekkere rooksmaak, heerlijk sappig, lekkere vlees smaak, de rub smaakte prima erbij!
En toch.... zou ik hem volgende x niet zo bereiden.. het vet was niet genoeg gesmolten naar mijn smaak, met steaks grillen smaakt dat beter vind ik...
De colesalad was heerlijk, de gepofte aardappel met knoflook saus toppie...gezellige avond met een trotse "kok"
1.67 kilo was er over. prima stuk.. eerst klein beetje getrimd en de losse stukjes eraf gehaald.
Mooi stuk bleef erover, deze in de rub gezet
Mengsel van knoflook poeder, paprika poeder, mosterd zaadjes, chili flakes, chili poeder, bruine suiker, zeezout en gemalen zwarte peper.. deze heeft mooi een paar uur in de koelkast gelegen, uurtje uit de koelkast terwijl ik de rest klaarmaakte en de bbq op tempratuur liet komen
Toen de Wsm op tempratuur ( minion methode met 2 hickory hout chunk) was van 110 graden het vlees op de Q gelegd. Rooster probe op 125 graden en de probe in het vlees op 50 graden.
Ondertussen de bier bbq saus gemaakt, 300 ml Leffe bruin met 4 eetlepels bbq smokey saus, + 1 theelepel smokey paprikapoeder. Dit laten reduceren tot een wat dikkere saus...
Toen de tempratuur meter 50 graden aangaf de rib eye van de Q gehaald, ingepakt en laten liggen totdat hij 55 graden kern aangaf
Bijna vergeten de juiste foto's te maken, hierbij nog een foto van op de WSM na het inpakken even warm laten worden om hem daarna af te grillen op de Weber57
Ondertussen ook 8 burgers eerst op de smoker gehad om daarna op de Weber 57 te leggen tezamen met de gepofte aardappel...
De ribeye lekker aangesneden en een streep BBQ bier saus erover gedaan.. wat een heeerlijk stuk vlees! Jemig... lekkere rooksmaak, heerlijk sappig, lekkere vlees smaak, de rub smaakte prima erbij!
En toch.... zou ik hem volgende x niet zo bereiden.. het vet was niet genoeg gesmolten naar mijn smaak, met steaks grillen smaakt dat beter vind ik...
De colesalad was heerlijk, de gepofte aardappel met knoflook saus toppie...gezellige avond met een trotse "kok"
Laatst bewerkt: