- Berichten
- 328
Afgelopen zaterdag een tweede poging gedaan om spareribs te maken. De vorige keer vielen ze wel van het bot af, maar was het vlees wat droog geworden. Ik heb de UDS aangepast door een hitteschild boven de kolenmand te plaatsen.
Vrijdagavond begonnen met het in de basic rub zetten van een rib en deze zaterdagochtend rond 12 uur de rib in de UDS gelegd.
Na 3 uur de sparerib ingepakt in aluminiumfolie met een flinke scheut warme appelsap.
Het restant van de appelsap ook opgewarmd en lekker opgedronken.
Na 2 uur in de folie de sparerib uitgepakt.
Na nog een half uur in de ton was het tijd om ze op te eten. Dat ging dusdanig snel dat ik nog bijna vergeten was om een foto van het eindresultaat te maken.
Het vlees was supermals en viel van de botten af. Heerlijk!
Omdat een sparerib met 3 personen wat weinig is ook nog wat drumsticks en worstjes bereid.
Ondanks het minder goede weer heerlijk gegeten.
Vrijdagavond begonnen met het in de basic rub zetten van een rib en deze zaterdagochtend rond 12 uur de rib in de UDS gelegd.

Na 3 uur de sparerib ingepakt in aluminiumfolie met een flinke scheut warme appelsap.

Het restant van de appelsap ook opgewarmd en lekker opgedronken.
Na 2 uur in de folie de sparerib uitgepakt.

Na nog een half uur in de ton was het tijd om ze op te eten. Dat ging dusdanig snel dat ik nog bijna vergeten was om een foto van het eindresultaat te maken.

Het vlees was supermals en viel van de botten af. Heerlijk!
Omdat een sparerib met 3 personen wat weinig is ook nog wat drumsticks en worstjes bereid.


Ondanks het minder goede weer heerlijk gegeten.