BasBQ
Beef en Steak

RedFox's 1st Pulled Pork

 
 
 
 

RedFox

Gerijpt
Berichten
3.160
Het lang verwachte moment is aangebroken! Alles in huize RedFox aanwezig om ook bij Siberische koude mijn eerste PP sessie te starten.
Bij Sligro een mooi vers stuk van 2,1 kg procureur ingekocht zojuist en inmiddels alvast de injectievloeistof aangemaakt volgens receptuur van Noskos's wedstrijdmix.
Over een uurtje ga ik injecteren en het vlees rijkelijk in de Butt Rub zetten, waarna het de koelkast ingaat tot morgenochtend rond 08:00u.
Want dan gaat de WSM aan in combinatie met de DigiQ DX2 en volg ik verder de Wedstrijd Pulled Pork methode.
Ik zal gedurende de sessie waar mogelijk foto's maken en aanvullend op de eerste 2 plaatjes hier het verslag langzaam maar zeker completeren.

2,1 kg procureur, schoon aan de haak
procureurstart_zps40718f29.jpg


injectiemix en spuit gereed voor de job
injectie2_zps5369381e.jpg


om 21:00u injectiemix erin en lekker ruim in de Butt Rub gezet
rub1_zps13970cb5.jpg


en met een foliejasje aan nu de koelkast in tot morgenochtend 08:00u
rub2_zpsaeb3ed68.jpg


de ecobrasa's en wat appel- en kersenhout in de WSM, en kleine starter met 20 briketjes om het vuurtje erin te brengen
koleninWSM_zpseab209aa.jpg


de WSM in een windvrije hoek geplaatst, het gaat zo beginnen...
klaarvoorstart_zps5c6d6797.jpg


20 gloeiende eco's om de zaak op gang te brengen
20ecosvoorstart_zpse7365b42.jpg


de procureur gaat erop....
vleeserop_zps6b74f372.jpg


en om 07:30u is het startschot! De DigiQ voor het gemak op statief gezet
start_zps68bc9b7e.jpg


en nu wachten, wachten, wachten........ ;)

na 5 uren is de pit temp nog steeds 120C en de kern temp 64C, het is tijd om de PP glaze erop te gaan smeren (mix van 1/2 cup Sweet Baby Rays, 2 eetlepels appelazijn, 2 eetlepels honing)
glaze_zps80fbfced.jpg


al mooi gebruind, wachtend op de glaze
na5uren_zps7214844f.jpg


en glimmen dat-ie doet...
indeglaze1_zps63b42052.jpg


nu 2 uren laten karameliseren, wordt vervolgd...

bij een kern temp van 74C en een pit temp van 120C is de tijd nu aangekomen om te gaan inpakken, maar eerst nog even foto na 2u karameliseren
bark1_zps8b0fe1fd.jpg


gereed voor inpakken in de aluminium folie
bark3_zps13a7a109.jpg


en nu op naar de finale....van 74C naar 88C kern temp!
finale_zpsda907571.jpg


Inmiddels is de sessie klaar!

in dikke alufolie verpakte procureur bij 89C kern temp en 120C pit temp
ready_zps8e30a237.jpg


foto van de DigiQ DX2, de maiden run hier bij mij, maar TOP!!!
89C_zps9c847e05.jpg


de pit temp bleef 120C gedurende de gehele sessie!
120C_zps290ab421.jpg


de PP uitgepakt vanaf de WSM, let op hoeveel mooi vocht er nog in de folie zit t.b.v. gebruik straks
fotomomentna89C_zps22f76438.jpg


van de 2.01 kg die ik bij Sligro kocht is nu 1.330 gr supere PP over gebleven
rustzacht_zpsd9466be9.jpg


als klein voorproefje heb ik een klein stukje wat aan de buitenkant zit even eraf geplukt...zonder woorden!! en mals!!
kleindraadje_zpsaef958cc.jpg


nu gaat de procureur welverdiend eerst rusten, foto's van het pullen volgen straks!

en hier zijn dan de finale foto's!

ik heb allereerst nog een eindsausje gemaakt (vocht van de procureur na het rusten + appelsap + Sweet Baby Ray's saus + bruine bastardsuiker + worchestersauce) vlgs recept Noskos
eindsaus_zpsaa8c9b9e.jpg


toen kon het pullen beginne, hier halverwege om ook de bark nog te kunnen zien!
halverwegepullen_zps31368e28.jpg


en hier de procureur FULL PULLED!
fullpull_zps44866f06.jpg


met coleslaw en augurk op een zacht bolletje!
2broodjespp_zps8faa1991.jpg


of, naar smaak voorzien van de PP eindsaus! mmmmmm.....
broodjemeteindsaus_zpse06b47f3.jpg


Zo dit was mijn eerste PP, maar zeker niet de laatste!!!

Bedankt voor het kijken  ;) ;) ;)
 
Heel veel succes!
 
toi toi toi
 
Succes, aan je spullen zal het niet liggen!
 
Kou, ach wel nee. Het is lente!

Succes!
 
succes morgen, ik heb alle vertrouwen in je
 
Dat is een hele mooie procureur, daar hoef je niks af te halen.
 
Succes ermee! Altijd spannend zo'n eerste PP :D (en misschien de volgende ook wel, maar daar heb ik zelf ook nog geen ervaring mee :))
 
gelukkig heb je een digiq anders was het kou lijden.
Suc6
 
Dat komt vast helemaal goed!
 
Succes, ik ga je volgen, heb je een plekje uit de wind? Is wel zo lekker als jer er zelf even bij staat.
Is idd wel een hele mooie pp!
 
alle "volgers" zover bedankt voor de goede wensen, ik kan morgen gelukkig ut de wind staan! foto's van de sessie zal ik ongoing uploaden... ;)
 
Heel veel succes bij deze memorabele gebeurtenis Geert!
 
RedFox zei:
om ook bij Siberische koude
[/img]

uchumm :D .

maar toch  ook wel een  bikkel  om in dit kltn voorjaar voor t eerst zo een mooie homp varken straks te garen  8)
sucses.
 
om 07:30u de sessie gestart: pit temp 0 C , kern temp vlees 4 C
om 08:30u een uur onderweg: pit temp 116 C, kern temp 25 C

foto's van start ge-upload aan begin van draadje....
om 08:40u is de target pit temp van 120C bereikt..
nu met gerust hart aantal uren op pad....mijn DigiQ maatje let op de winkel  ;)

09:30u : pit temp 120C, kern temp 51 C  (ik had tussen 08:45u en 09:00u een kleine overshoot naar 123 C , maar daarna mooi vlak op 120C, heb schuifje van de viper iets meer geknepen...)
11:30u : pit temp 120C, kern temp 62 C  het gaat soepeltjes....
 
Terug
Bovenaan Onderaan