BasBQ
Beef en Steak

recept voor kalkoen op de Q

 
 

150degrees

Pitmaster
Berichten
733
Hallo mede Q'ers,

Ik heb laatst een kalkoen gewonnen tijdens onze funshoot op de schietvereniging. Het is een beest van pak 'm beet 3,5 kg. Mijn bedoeling is om die een keer op de OTP te bereiden.
Hoe pak je dat het beste aan. Ik denk dan aan bereiding wijze (als BCC?, in dit geval dan TCC) , bereidingstijd, marinades, kruiden e.d.
Iemand hier al ervaring mee?

Ik hoor het graag van jullie
 
Ik lees even mee.
Wil graag met kerst zo'n vogel in de WSM bereiden :)
 
Yep, wat Mike zegt, zeker in de pekel als je wilt dat hij niet droog wordt!
 
Pekelen kan, injecteren kan, zolang je 'm maar niet volstopt met vulling, want dan moet je veel te lang garen en wordt de borst erg droog.
Ik gooi bij kalkoen wat uitgeknepen varkensvleesworst, gemengd met wat gemalen kastanjes(gare, gepelde, vaak te koop bij de Turk), met beetje salie, onder het borstvel, ongeveer 1 cm dik. Dat helpt bij het sappig houden van de borst.
 
Bedankt heren voor de antwoorden. Hier kan ik weer wat mee. Ik moet nog even kijken wanneer de kalkoen aan de beurt is om op de OTP te gaan, maar zal zeker niet na de kerstdagen zijn.
Als het zo ver is volgt hier natuurlijk weer een verslagje van compleet met foto's.
 
Terug
Bovenaan Onderaan