- Berichten
- 3.192
Hallo mede Q'ers.
Vandaag maar weer eens de Q aangehad. Laatst bij de Makro twee mooie kalkoen borsten gehaald, dus daar moest het mee gaan gebeuren.
Een paar dagen geleden een brine gemaakt verschillende soorten kruiden, knoflook, kruidnagel, suiker, jeneverbes, PeZo, en sinasappel.
Even aan de kook en wegzetten.
Twee dagen later 2 mooie borsten schoongemaakt (1.2 kilo per stuk).
Dan een uur of 6 in de pekel.
Indirect op de 57'er.
110 graden dome tot 72 graden intern.
Als de filets klaar zijn kan het "pullen" beginnen.
De Pulled Turkey gemengd met een goede BBQ sauce.
En terug op de Q.
De rest van de kalkoen (twee kilo is best wel veel vogel!) aan plakjes gesneden voor op het werk!!
En dan het broodje, met een salade van de appie maar wel met de sauce van Domi!!
Het was heerlijk!!
Thanx for watching
Greetz Marco
Vandaag maar weer eens de Q aangehad. Laatst bij de Makro twee mooie kalkoen borsten gehaald, dus daar moest het mee gaan gebeuren.
Een paar dagen geleden een brine gemaakt verschillende soorten kruiden, knoflook, kruidnagel, suiker, jeneverbes, PeZo, en sinasappel.
Even aan de kook en wegzetten.
Twee dagen later 2 mooie borsten schoongemaakt (1.2 kilo per stuk).
Dan een uur of 6 in de pekel.
Indirect op de 57'er.
110 graden dome tot 72 graden intern.
Als de filets klaar zijn kan het "pullen" beginnen.
De Pulled Turkey gemengd met een goede BBQ sauce.
En terug op de Q.
De rest van de kalkoen (twee kilo is best wel veel vogel!) aan plakjes gesneden voor op het werk!!
En dan het broodje, met een salade van de appie maar wel met de sauce van Domi!!
Het was heerlijk!!
Thanx for watching
Greetz Marco