BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork van Varkensschouder

 
 
 

dr3s

Vuurmaker
Berichten
54
Vandaag een groep vrienden over de vloer voor de verjaardag van mijn dochter en besloten om de nieuwe aanwinst de BBQ guru digiQ eens uit te testen voor een Pulled pork. 

Eerst Varkenschouder bestelt bij de lokale slager. Hij was gelijk enthousiast toen hij hoorde dat ik hem ging bereiden op de BBQ. Mooie schouder van ongeveer 7 kg met bot en zwoerd.
39d725ef113bbaaead7e4c9401aa7c2e.jpg

Toch besloten om de zwoerd en het meeste vet te verwijderen, daarna gemarineerd met BBQ guru all purpose rub.
50733f6eaae3157ae183300d23f0db64.jpg


Ge?njecteerd met een oplossing van appelsap, aceto basilica, worchestershire saus, suiker, ketjap en citroensap. Nachtje laten intrekken en op tijd opgestaan om BBQ op te starten.
a04793a5d7158909853e579f4ab049b5.jpg

Pit ingesteld op 115 graden en kerntemperatuur op 88 graden. Om 6:30 schouder op de primo.
8cec8f3e86901366d0392f5cb0696a0a.jpg


Volgende schema aangehouden gedurende de dag

6:30 schouder op grill
6:50 pit 113C/ Meat 14C
7:17 pit 116C/ Meat 27C
8:30 pit 116C/ Meat 53C
9:50 pit 116C/ Meat 63C
11:10 pit 116C/ Meat 71C
12:20 pit 116C/ Meat 73C
13:30 Pit 116 C/ Meat 71C Glaze opgebracht
14:25 Pit 121C / Meat 73C
15:20 Pit 121C / Meat 77C
18:20 Pit 121C Meat 88 C (klaar)
De Primo in combinatie met de BBQ guru was zeer stabiel, maar werd wat instabieler toen de Grill werd volgeladen met ribs, kip en Moinkballs. Besloten temp. van de grill iets hoger in te stellen (op 121C), en daarna weer stabiel. De BBQ guru DigiQ werkte prima, had weinig omkijken naar het vlees behalve af en toe lakken met de injectievloeistof en de Glaze. Nog wat sfeer impressies;
11853b9a8d7a63b4de1590cb2a1bccf7.jpg

c9867a6842ee5ecc23442427931d889c.jpg

76e6d5c820bb3bedb8cd3db7295b4179.jpg

a9cbff825ddb34aab7bda4af99c126ca.jpg


Daarna ingepakt in folie, laten rusten en pullen maar. Vlees was zo van het bot en schouderblad te halen.
396976c6072d85c1976ec7bd6dfdadf1.jpg

eba57007c753e91f4bdb7e86ed56b302.jpg


Heerlijk met 20 volwassenen en 12 kinderen van gegeten met traditionele coleslaw en een saus van tamarinde pasta, Hoi Sin Saus, Worchestershire saus en ketjap met een rode peper). Ook nog Moink Balls, bierkip, en spareribs klaargemaakt.

1142bd4aaa26b81acdcce517eab188ee.jpg


Eerste Pulled Pork was een lange zit, maar resultaat was zeer smakelijk en voor herhaling vatbaar.
 
dat heb je mooi gemaakt, gefeliciteerd met je knor
 
Er was nog wat over voor het ontbijt
83b00eff9c82466bfde6ee0525e418fe.jpg

Nog steeds lekker
 
Das een mooie, maar lange run geweest...lekker hoor..
 
Heerlijk hoor! Mooi gedaan!
 
Heerlijk, gefelciteerd met je knorretje.
 
Het is mooi weer vandaag dus werd toch weer eens tijd voor Pulled Pork. Zag aan het draadje dat het al bijna weer een jaar geleden was. Dus poging 2. Recept hetzelfde gehouden, alleen besloten om de schouder in te pakken in de zone. Ziet nu op de 82 graden, dus verwacht nog 30-60 minuten te gaan. Schouder lag er om 6 uur op. Hierbij wat sfeerimpressies voordat finale resultaat volgt.

7258b09c4ff9c3d23f95858d8254a849.jpg

893b7d9e573a63d668bb34b2fb05b598.jpg

7776bef32dd4cd24a9119c849a843dda.jpg

c5888b187641dcdd13698fe4c66f81d5.jpg


Met de Glaze
6694b77abeeed32dc3f22a7cc1128436.jpg

8069e287dffcc25f479c6c771075a7f1.jpg


En de uitdraai van de heetmeter. Run was algemeen zeer stabiel. Wat pieken tegen het eind doordat de kolen in het midden van de primo wat opgebrand waren, terwijl aan de zijkant van de bak er voldoende kolen lagen, dus even herverdeeld
7a2297a5c967ecc1e2a73cba572285d3.jpg


Enige wat me opvalt is dat de bark minder donker is dan andere voorbeelden. Misschien komt dit door rub of Glaze (zit weinig suiker in), maar ben ook wel benieuwd naar andere idee?n.

Laatste resultaten volgen.....
 
Lekker hoor
 
Lekker
 
Goed gelukt!
 
Da's een best jongen. Heerlijk!
 
Ziet er weer heerlijk uit. De heatmeter die je nu gebruikt hebt is dat ook de BBQguru CX2?
 
Hoe werkt dat eigenlijk zo'n BBQguru CX2 op een Primo?
Zit dit bv op de schoorsteen of op de inlaat.

Kun je wat foto's en wellicht enige uitleg geven?  Alvast bedankt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan