BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork van Varkensschouder

De heat meter die is gebruikt had Ik besteld via dit forum en wordt gebouwd door Nosmo.

Zie bijgevoegde draadje

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=13080

Apparaat werkt vrij simpel, pit probe zit op het rooster geklemd en stel je in op vaste temperatuur. De heatmeter stuurt de fan aan de onderkant van het luchtrooster is gemonteerd en zorgt voor gereguleerde luchttoevoer naar de kolen. De vleesprobes monitoren verder de temperatuur van het vlees (had er dit keer 2 probes gebruikt omdat ik wel benieuwd was gezien de grote van de schouder of hier nog verschil in zat.) Verder werkt het ook via via WiFi of mobiel netwerk en kun je dus op afstand de probes uitlezen.

Volgens mij is verschil met de Guru dat je bij de guru ook vleestemperatuur kunt instellen en de regeling deze ook gebruikt bij het aansturen van fan. (Gaat bijvoorbeeld minder hard blazen als temperatuur van vlees bijna is bereikt zodat je minder kans hebt dat je over de gewenste temperatuur schiet en zitten er alarmen op vlees temperatuur (alleen signaal). De DX2 heeft alleen geen WiFi functionaliteit. Die zij er wel van BBQ guru (CyberQ) maar zijn gelijk stukje duurder.

Ik heb helaas geen foto's van de opstelling genomen, maar hopelijk kun je een voorstelling maken.
 
mooie pp hoor, prachtige foto's ook.
zie alleen bijna geen rub aan de buitenkant zitten, klopt dat?
 
dr3s zei:
De heat meter die is gebruikt had Ik besteld via dit forum en wordt gebouwd door Nosmo.

Zie bijgevoegde draadje

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=13080

Apparaat werkt vrij simpel, pit probe zit op het rooster geklemd en stel je in op vaste temperatuur. De heatmeter stuurt de fan aan de onderkant van het luchtrooster is gemonteerd en zorgt voor gereguleerde luchttoevoer naar de kolen. De vleesprobes monitoren verder de temperatuur van het vlees (had er dit keer 2 probes gebruikt omdat ik wel benieuwd was gezien de grote van de schouder of hier nog verschil in zat.) Verder werkt het ook via via WiFi of mobiel netwerk en kun je dus op afstand de probes uitlezen.

Volgens mij is verschil met de Guru dat je bij de guru ook vleestemperatuur kunt instellen en de regeling deze ook gebruikt bij het aansturen van fan. (Gaat bijvoorbeeld minder hard blazen als temperatuur van vlees bijna is bereikt zodat je minder kans hebt dat je over de gewenste temperatuur schiet en zitten er alarmen op vlees temperatuur (alleen signaal). De DX2 heeft alleen geen WiFi functionaliteit. Die zij er wel van BBQ guru (CyberQ) maar zijn gelijk stukje duurder.

Ik heb helaas geen foto's van de opstelling genomen, maar hopelijk kun je een voorstelling maken.

Dank je wel voor je uitgebreide beschrijving. Ga het draadje zeker bekijken.
Thnx
 
Terug
Bovenaan Onderaan