BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork first time

 
 

whitebravo

Vuurmaker
Berichten
50
Hallo dames en heren,

Dit word mijn eerste pulled pork.
Het is een stuk procureur van 2,5kg.
Voor de low and slow, richt ik de barbecue volgens Juancho's Split Grill in, dit vind ik de mooiste manier om de temperatuur in de range te houden, van 120 tot 130 graden Celsius.
Ik weet dat dit lager hoort te zijn.
Dus we gaan het morgen zien hoe het gaat, wish me luck  ;)

photo.jpg


Hij ligt sinds vanmorgen in de rub.
photo.jpg



Morgen gaat hij op de weber 57cm, low and slow.
Meer foto`s zullen wel volgen.


Kleine update

De procureur is er vanmiddag om 1300 uur opgegaan.
Dit is het resultaat na 2 uurtjes.

photo.jpg


De internerne temp is.

photo.jpg


Dus nog een lange weg te gaan, maar we hebben geduld. ::)

Om terug te komen op de rub die ik heb gebruikt dit is een mengsel dat ik zelf heb verzonnen.

Er zit zee zout, gember, smoked paprika, bruine basterd suiker, vers gemalen zwarte peper, uien granulaat, knoflook poeder, chilli peper en lamb rub van Nomu en barbecue rub ook van Nomu.
Het is een lekkere rub die zoet, zout, pittig is.
Alle ingredi?nten in gelijke delen behalve de knoflook, en het paprika poeder.

Tijd 17:30

De kerntemperatuur is 57.7 graden Celsius, hij zit dus in de zone.
Heb de pork net ingepakt in alufolie.

Het porkje is er om 21:00 er af gegaan bij een temp van 83,5 graden Celsius hier een foto hoe hij in de pull bak ligt.
Ik heb hem eerst nog een half uurtje in folie laten rusten, zodat hij nog een beetje kon genieten van afterburner.

photo.jpg


Ik vond het toch niet zo makkelijk om het uit elkaar te trekken als ik had verwacht maar de smaak was er niet minder om. ;)
Na het pullen nog een beetje rub over het vlees toen was de smaak helemaal af.

20130309_220016.jpg


En toen gelijk maar een broodje gemaakt met augurken en verder niets.

photo.jpg


We hadden gisteren het dopen van onze jongste dochter, en daar is de pulled pork aan zijn einde gekomen.
Ik vond zelf het vlees koud lekkerder dan warm, maar dat is mijn mening.

Wij hopen dat dit een leuk en onderhoudend artikel was voor mij was het een leuk en leerzaam moment. 


Gr. Berry (a.k.a. Whitebrado)

 
 
Veel succes, zal niet je laatste PP zijn vermoed ik  ;)
 
Ik doe ze meestal op 120?C tegenwoordig dus daar zit je niet verkeerd ;)
 
Je heb een probleem eenmaal gelukt zit je er aan vast,veel plezier.
 
Ik ga je volgen, want dit staat bij mij ook op het lijstje. Lijkt me erg lekker!

heb je de procureur nog geinjecteerd? Ik meende zo iets een keer tegen te zijn gekomen, maar weet niet of dat standaard is. Succes in ieder geval!

Z.
 
Succes ermee vandaag!
 
Good luck, hou ons op de hoogte.
 
succes er mee  ;)
 
Succes ermee..... Wat voor rub heb je gebruikt?
Ga je nog saus toevoegen aan het eind of na het pullen?
 
Deze PP is een mooie uitdaging op de OTP57 met zo'n lange sessie! we volgen je graag...SUCCES!!!!
Ondanks dat ik sinds kort een WSM47 heb wil ik dit ook eens proberen op de OTP57, heb juist afgelopen dagen een 4mm dik RVS plaat in bezit om de methode vlgs Juancho's Split Grill te kunnen volbrengen (hoop ik)  :)

RVS3_zps41ff2d52.jpg
 
@whitebrado: is het gelukt met de PP en laat je ons nog wat foto's zien?
 
RedFox zei:
Deze PP is een mooie uitdaging op de OTP57 met zo'n lange sessie! we volgen je graag...SUCCES!!!!
Ondanks dat ik sinds kort een WSM47 heb wil ik dit ook eens proberen op de OTP57, heb juist afgelopen dagen een 4mm dik RVS plaat in bezit om de methode vlgs Juancho's Split Grill te kunnen volbrengen (hoop ik)  :)

RVS3_zps41ff2d52.jpg


Tja zo een plaat zou echt een uitkomst zijn.

Gr. Berry
 
Gefeliciteerd met dit mooie resultaat!!!
 
Prima gelukt zo te zien. nog gefeliciteerd met de Doop.
 
Berry, gefeliciteerd met de doop en je knorretje!
 
Gefelictiteerd met de doop van je dochter.

Mooi resultaat op je Q. Dat geeft mij goede hoop zonder WSM.
 
Terug
Bovenaan Onderaan