- Berichten
- 188
Afgelopen week een bestelling bij Beef & Steak gedaan, waaronder een Boston Butt. Eindelijk moet/ mag ik er ook een keer aan geloven: eerste keer pulled pork.
Zaterdag zal het feest gaan beginnen, maar dacht neem jullie nu alvast mee 'in het verhaal'.
Gister de Boston Butt uit de vriezer gehaald om langzaam te ontdooien. Gisteravond het vlees iets bijgesneden en het vet iets wat gelijkmatiger getrimd. Vervolgens de rub van Franky's Pork Prank erop gedaan en weer terug de koelkast in.
Plan van aanpak voor morgen:
Wanneer de kinderen wakker zijn (7:00 uur) wordt het vlees uit de koelkast gehaald en rustig de BGE aangestoken. Als alles op temperatuur is zal het vlees op de Q gaan, indirect op 120?. Bij een kerntemperatuur van 65 - 70?, of na ongeveer 4 uur, wil ik het vlees gaan inpakken. Tussendoor zal ik om het uur het vlees sprayen met een mix van appelsap en appelcider.
Eenmaal ingepakt wachten tot een kerntemperatuur van 88 - 90? bereikt is en dan het lastige deel... nog even wachten/ laten rusten om vervolgens los te gaan.
Iemand eventueel nog aan- of opmerkingen?
Anders, to be continued....
Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk
Zaterdag zal het feest gaan beginnen, maar dacht neem jullie nu alvast mee 'in het verhaal'.
Gister de Boston Butt uit de vriezer gehaald om langzaam te ontdooien. Gisteravond het vlees iets bijgesneden en het vet iets wat gelijkmatiger getrimd. Vervolgens de rub van Franky's Pork Prank erop gedaan en weer terug de koelkast in.
Plan van aanpak voor morgen:
Wanneer de kinderen wakker zijn (7:00 uur) wordt het vlees uit de koelkast gehaald en rustig de BGE aangestoken. Als alles op temperatuur is zal het vlees op de Q gaan, indirect op 120?. Bij een kerntemperatuur van 65 - 70?, of na ongeveer 4 uur, wil ik het vlees gaan inpakken. Tussendoor zal ik om het uur het vlees sprayen met een mix van appelsap en appelcider.
Eenmaal ingepakt wachten tot een kerntemperatuur van 88 - 90? bereikt is en dan het lastige deel... nog even wachten/ laten rusten om vervolgens los te gaan.
Iemand eventueel nog aan- of opmerkingen?
Anders, to be continued....


Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk