- Berichten
- 166

Omdat het zondag zulk slecht weer zou worden, had ik maar besloten om zaterdag een mooi stuk vlees te komen om PP te maken, en zondag mijn egg aan te steken.
De PP heb ik bereid via de wedstrijd methode.
(Dit is mijn eerste keer Pulled Pork)

Zaterdag:
Vlees bijgesneden, vet verwijderd.

In de droge rub gezet, geinjecteerd en in het folie ingepakt.

Zondag:
Vlees had een mooi kleurtje gekregen van de rub, en injectie vloeistof was mooi in het vlees getrokken.

Green Egg precies tot de 120 graden opgestookt


Stukje vlees erop

Begint al ergens op te lijken


Ingesmeerd met Blues Hog + extra honing en cayennepeper voor wat extra pit


Na 2 uur was de PP 80 graden inside

Ingepakt en tot de 88 graden op de egg

Eenmaal klaar heeft die een smakelijk kleurtje gekregen


Pullen maar!

Het eindresultaat, wittekoolsalade, PP en augurkjes!

Totaal heeft het stuk vlees 8 uur op de egg gelegen rond de 120 graden, was een mooi stukje vlees van net geen 2kilo.
Eerste keer PP is mij goed bevallen, de rest ook trouwens, gaan we zeker nog eens maken, dan eens met een andere saus ipv Blues hog
bedankt voor het kijken!
