BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork & beef ribs

Kurre

Stoker
 
 
 
Berichten
454
Ik kreeg ineens in de gaten dat ik nog een knorretje te verdienen had :)

Vanmorgen twee procureurs gaan uithalen en meteen ook wat runderribben meegebracht omdat ze in de aanbieding stonden.

De procureurs werden ingesmeerd met mosterd en dan in een zelfgemaakte rub gezet.

IMAG0604.jpg


IMAG0605.jpg


IMAG0606.jpg


Voor de ribben volgde ik het recept uit Weber's Smoke pag 86.
De rub bereid, het vlies aan de achterkant verwijderd, ingesmeerd met worchestershire saus en de rub.

IMAG0607.jpg


IMAG0608.jpg


IMAG0609.jpg


IMAG0611.jpg


IMAG0612.jpg


Alles staat nu nog even in de koelkast, snel nog wat dingen doen voor het werk en straks gaat alles op WSM.
De ribben worden avondeten, de Pulled pork euh... een midnight snack :D
 

Gerard777

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.031
Het ziet er goed uit! Veel plezier vandaag!
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
dat ziet er zeker lekker uit, ik heb weer alle vertrouwen in
 

Eddeped

Pitmaster
 
 
 
Berichten
764
pulled pork en hele dikke ribben dat wordt smullen
 

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.409
Het begin ziet er al goed uit.
Succes.
 

Kurre

Stoker
 
 
 
Berichten
454
En we zijn eindelijk vertrokken...

Raar toch dat "even iets voor het werk doen" altijd langer duurt als gehoopt :/

IMAG0613.jpg


IMAG0614.jpg


IMAG0615.jpg


IMAG0616.jpg
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.742
Mooie stukken vlees! Waar heb je die ribben op de kop getikt?
 

Kurre

Stoker
 
 
 
Berichten
454
In de Hanos in Hasselt... De lokale slager begint me al een beetje te kennen als "die kerel met zijn bbq" en als hij iets heeft liggen wat misschien leuk is, spreekt hij me er over aan. Hij had trouwens goed nieuws : hij krijgt buikribben van varken in het aanbod :-D
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.742
Eens informeren hier bij de Hanos, dank je!
 

Kurre

Stoker
 
 
 
Berichten
454
Na iets meer als een uur :

Pit 110c
Pp1 25c
Pp2 23c
 

Kurre

Stoker
 
 
 
Berichten
454
De ribs hebben net een laagje saus gekregen. Nog een klein half uurtje en ze mogen er af.

IMAG0618.jpg


Voor de procureurs :

Pp1 63c
Pp2 61c
 

Big-T

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.093
lekker hoor. Als ik nu vertrek, ben ik dan nog op tijd?
 

Kurre

Stoker
 
 
 
Berichten
454
Voor de Pulled pork waarschijnlijk wel :D

De ribs hebben gesmaakt, maar 4u was te kort.
Uiteindelijk hebben ze 5,5u opgelegen.

IMAG0619.jpg


IMAG0620.jpg


IMAG0622.jpg


Voor statistici :

Pp1 68
Pp2 62
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.742
Hmmmmmmmmm! Lekker man!
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.494
Oh, dat is een mooie dikke slab of Ribs z?g Kurre.
Ziet er erg lekker uit  :)

Ben ook benieuwd naar je PP.

Mac
 

Kurre

Stoker
 
 
 
Berichten
454
We zijn er nog niet ...

Pp 1 : 78c
Pp 2 : 71c
 

Kurre

Stoker
 
 
 
Berichten
454
Low en very slow :D

Na 14u is de tussenstand :

Pp1 82
Pp2 78

En toch maar even een foto genomen

IMAG0626.jpg
 
Bovenaan Onderaan