Beef en Steak

Pulled chicken recept.

 

Razor08

Tondelzoeker
Berichten
12
Na 2 keer pulled pork wil ik een keer pulled chicken maken. Alleen zie daarvoor niet meteen een recept.
Welk vlees ? Kipfilet ? Maar ben n iet zo'n fan van kipfilet omdat die een beetje droog is. Maar misschien met een injectie wel goed. Kipdij zijn een beetje te klein.
En dan vooral hoe lang en op welke temp ?
Of gewoon proberen en met thermometer in de gaten houden. Maar wat is goede kerntemp voor pulled chicken ?
Heeft er iemand kant en klaar advies

Alvast bedankt,
Maurice
 
Na 2 keer pulled pork wil ik een keer pulled chicken maken. Alleen zie daarvoor niet meteen een recept.
Welk vlees ? Kipfilet ? Maar ben n iet zo'n fan van kipfilet omdat die een beetje droog is. Maar misschien met een injectie wel goed. Kipdij zijn een beetje te klein.
En dan vooral hoe lang en op welke temp ?
Of gewoon proberen en met thermometer in de gaten houden. Maar wat is goede kerntemp voor pulled chicken ?
Heeft er iemand kant en klaar advies

Alvast bedankt,
Maurice
Hoi Razor,

Ik maak altijd deze:

Pulled Chicken uit de Dutch Oven

Ik maak hem altijd met kippendijen. Injecteren is nergens voor nodig!
Volg de stappen in het recept van Marcel en dan komt dat helemaal goed met je Pulled Chicken.
 
Thx, dutch oven heb ik nog niet in het arsenaal. Had tot op heden nog geen behoefte recepten daarmee te maken
 
Thx, dutch oven heb ik nog niet in het arsenaal. Had tot op heden nog geen behoefte recepten daarmee te maken
Als je geen DO hebt kun je eventueel ook een Soeppan of een Braadpan gebruiken.
Werkt ook.

Een DO is wel een verrekte handige Bbq accessoire 🤗
 
Het kan zeker met boven geschreven oplossing, maar gewoon kippendij met een blokje rookhout op 120 graden indirect klaart de klus ook wel.

Rustig roken tot 75 kern ongeveer en pullen.
Evt een beetje bbq saus toevoegen om het wat smeuïger te krijgen.

Toevallig gisterenavond zelf nog gemaakt.

IMG_8260.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan