- Berichten
- 12.056
Vannacht gaat de BGE aan voor een experimentje. Pulled Beef, althans een poging daartoe met een ander stuk vlees dan dat daar normaal voor wordt gebruikt.
In de VS wordt dit gemaakt van Chuck, de schouder, een snit die je hier niet zo kunt kopen en zodra je er om moet vragen dan gaat altijd de prijs op de e.o.a. manier omhoog
Bij de Makro kwam ik runder-onderrib tegen, het stuk dat ik meenam is 2,76 kilo. De vorm is iets vierkanter dan een procureur, maar het is mooi gelijkmatig van vorm. Er zit geen bot in en de marmering op sommige stukken lijkt erg op de sukade waar we allemaal zo dol op zijn.
Ik heb hier en daar de harde stukken vet weggesneden en een leuke rub in elkaar geflanst. Vannacht gaat hij het ei in, dubbel experiment dus. Hou ik het ei netjes zo lang op een lage temperatuur? En is dit vlees geschikt als alternatief om pulled beef mee te maken?
Uit het plastic.
Het vet weg getrimd.
In de rub.
In de folie tot vannacht.
Vannacht krijgt hij een tweede laag rub voor hij de BGE in gaat. Dan laat ik hem garen tot ik de bark mooi genoeg vind, een uur of 5-6 schat ik. Dan mag hij de folie in tot 195?F. Uurtje rusten en dan pullen.
Eigenlijk gewoon een pulled pork sessie met Texas Crutch (de folie periode) maar dan tot een iets hogere temperatuur.
In de VS wordt dit gemaakt van Chuck, de schouder, een snit die je hier niet zo kunt kopen en zodra je er om moet vragen dan gaat altijd de prijs op de e.o.a. manier omhoog

Bij de Makro kwam ik runder-onderrib tegen, het stuk dat ik meenam is 2,76 kilo. De vorm is iets vierkanter dan een procureur, maar het is mooi gelijkmatig van vorm. Er zit geen bot in en de marmering op sommige stukken lijkt erg op de sukade waar we allemaal zo dol op zijn.
Ik heb hier en daar de harde stukken vet weggesneden en een leuke rub in elkaar geflanst. Vannacht gaat hij het ei in, dubbel experiment dus. Hou ik het ei netjes zo lang op een lage temperatuur? En is dit vlees geschikt als alternatief om pulled beef mee te maken?

Uit het plastic.

Het vet weg getrimd.

In de rub.

In de folie tot vannacht.

Vannacht krijgt hij een tweede laag rub voor hij de BGE in gaat. Dan laat ik hem garen tot ik de bark mooi genoeg vind, een uur of 5-6 schat ik. Dan mag hij de folie in tot 195?F. Uurtje rusten en dan pullen.
Eigenlijk gewoon een pulled pork sessie met Texas Crutch (de folie periode) maar dan tot een iets hogere temperatuur.