BasBQ
Beef en Steak

Pulled Beef

Hoe gaat ie Dennis? ben echt niet nieuwsgierig hoor
 
Zit even in de tuin met een bakkie thee :) Gaat prima, heb van 3:30 tot 7:00 geslapen, het eitje was in die tijd 5?C warmer geworden. Mijn vlees zit nu op 63?C dus dat loopt ook mooi op.
Zal zo even een tabelletje maken.
 
Gaat lekker Dennis, ruikt vast al heel lekker in de tuin
 
Valt op zich wel mee, je ruikt het bij het eitje in de buurt, minder dan bij de WSM.
 
Hier dan het tabelletje tot nu toe:

tijdpit  vlees
2:00190 43
2:30225 46
3:00229 55
3:30229 72
-slapen-
7:00239 142
7:30225 145 <--- even zitten spelen met de instelling en hij was open geweest
8:00230 147
8:30230 148

 
hij gaat mooi Dennis  :)
 
Ja, lijkt wel of we langzaam richting een plateau gaan.
 
Ben ook heel benieuwd!
 
Dat wordt heerlijk. Ik heb er al eens een stuk opgedaan. Maar hem wel aan een stuk gelaten en er plakken van gesneden.
 
Vanmiddag lekker bezig geweest in de tuin, het ei in de gaten gehouden, niet dat ik daar ook maar iets aan heb hoeven doen. Mijn Webers schoongemaakt, oh wat glimmen ze weer mooi. Tussendoor dus niet hier gepost.



tijdpit  vlees
2:00190 43
2:30225 46
3:00229 55
3:30229 72
-slapen-
7:00239 142
7:30225 145 <--- even zitten spelen met de instelling en hij was open geweest
8:00230 147
8:30230 148
9:00229 150
9:30230 151
12:00210 157<--- in de folie
12:30250 162
14:00250 188
14:30250 200

Om 12 uur, na 10 uur zag het er zo uit, tijd om in te pakken in de folie om zo een eventuele zone en uitdroging te voorkomen.
pulledbeef2-1.jpg


In de folie voor de rest van de tijd.
pulledbeef2-2.jpg


Na 12,5 uur tikte de thermometer 200?F aan en vond ik het mooi geweest. Het vlees van de barbecue afgehaald en even 10 minuutjes met de folie open laten uitwasemen.
pulledbeef2-3.jpg


Daarna in verse folie een voorverwarmde koelbox in gestopt met wat handdoeken erop om de warmte vast te houden. Het vocht uit de folie opgevangen en in de koelkast gezet.
pulledbeef2-4.jpg


Na een uurtje het gestolde vet van het vocht afgeschept. Het is een aardige laag trouwens die erop drijft.
pulledbeef2-5.jpg


Toen was het tijd om te pullen. Dat ging voor het grootste deel goed op ??n deel na, dat was een groot stuk vet / vliezen? waar het nog al vast aan zat, maar ook dat heb ik er wel goed afgekregen. Je had dan wel een bonk over, maar dat is dan weer lekker voor de hond ;)
pulledbeef2-6.jpg


Toen het vocht even opgewarmd in de magnetron en voor een deel door het vlees gemengd, alles hoeft niet gewoon totdat het lekker plakkerig wordt. Toen nog wat van mijn barbecuesaus erdoorheen gemend.
pulledbeef2-7.jpg


En geserveerd op een wit bolletje met Memphis mustard slaw ernaast.
pulledbeef2-8.jpg


Wat vonden we ervan? Heerlijk! En heel erg machtig :) Het smaakt naar draadjesvlees maar dan van de barbecue, totaal anders dan pulled pork! Zeker voor herhaling vatbaar.
En het ei? Werkte echt heerlijk, bijna geen omkijken naar heel stabiel en ik heb net even gekeken, eigenlijk heel weinig verbruikt voor zo'n lange sessie.
 
Prachtig, daar had ik graag een broodje van geproefd!
 
Ziet er zeer smakelijk uit.
Mijn to do lijst wordt nu echt meer en waslijst.
 
Zooooow, dat ziet er lekker uit zeg!
 
Was nog een foto van het eindresultaat vergeten, staat er nu ook bij.

Pfft, in de VS zeggen ze, it sticks to your ribs food, heb maar ??n broodje op en zit bomvol.
 
Nou... dat lijkt me ook wel wat zeg. Mooi gedaan!
 
Dat ziet er wel errug lekker uit! Dit gaan we dus ook maar eens een keer proberen :) bedankt ouwe pionier ;)
 
dat ziet er prachtig uit Dennis, wordt dit de nieuwe hipe op het genootschap?
 
Terug
Bovenaan Onderaan