- Berichten
- 949
laatst heb ik twee ganzen gehaald bij de jager en de borstfilet en poten heeft manlief eruit gesneden.
1 gans ging in de pekel met sinaasappelrasp, om te drogen tot 'ham'.
van de poten wil ik confit maken, ik heb een stukje uit een recept van heston aangehouden.
ook de confit moet eerst in de pekel
een dag later kan de ham naar zolder om te drogen
inmiddels hangen ze, naast de schwarzwalder schinken.... en nou maar wachten! de confit heeft al een nachtje op 80 graden in het vet gestaan, maar ik vind het vlees nog te stug dus ik zet het nog een nacht op. het ruikt wel goddelijk. de rest van de filets hebben we sous vide gegaard op 52 graden en even in een loeihete pan aangezet om als steak te eten... ook heerlijk.
1 gans ging in de pekel met sinaasappelrasp, om te drogen tot 'ham'.
van de poten wil ik confit maken, ik heb een stukje uit een recept van heston aangehouden.
ook de confit moet eerst in de pekel
een dag later kan de ham naar zolder om te drogen
inmiddels hangen ze, naast de schwarzwalder schinken.... en nou maar wachten! de confit heeft al een nachtje op 80 graden in het vet gestaan, maar ik vind het vlees nog te stug dus ik zet het nog een nacht op. het ruikt wel goddelijk. de rest van de filets hebben we sous vide gegaard op 52 graden en even in een loeihete pan aangezet om als steak te eten... ook heerlijk.