BasBQ
Beef en Steak

Project van Jet, Pastrami

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.694
2 weken geleden voor het eerst kennis gemaakt met Brisket :) en ben spontaan verliefd geworden op dit stuk vlees. Pastrami stond al heel lang op mijn lijstje en nu ik brisket had geproefd wist ik het zeker, dit gaat het worden als mijn volgende project.
Toen begonnen met lezen en kwam ik ook andere stukken vlees tegen........twijfel twijfel, zal ik toch niet voor lam of schaap gaan OF die porkstrami van Noskos, mijn wederhelft zei "je wilde brisket dus ga voor brisket" :-* toen twijfel welk stuk moet ik hebben, flat, point of toch een whole packer, iemand van het genootschap om raad gevraagd en die zei"ga voor een flat " (het is iemand die best wel wat verstand heeft van barbeque.....ohja en hij heeft ook nog een boek geschreven ;) )

Gisteren met mijn wederhelft naar de Hanos geweest en een mooie brisket meegenomen, vandaag een brine gemaakt naar het recept van Katz's wat ik op internet gevonden heb, daar staat de brisket nu in te badderen :)

Dit is het recept van het pekelbad oftewel de brine:

De inmaakkruiden:

- 2 eetlepels zwarte hele peperkorrels
- 5 cm kaneelstok in zijn geheel
- 2 eetlepels dille (originele recept is dillezaad, later gelezen dat bij gebrek aan dillezaad je ook karweizaad kunt gebruiken, is frisser dan dille met een hint van komijn)
- 1 eetlepel rode chiliflakes
- 1 eetlepel geel mosterdzaad
- 1 eetlepel korianderzaad
- 1 eetlepel selderijzaad
- 1 eetlepel foelie (=5gram)
- 4 laurier blaadjes
- 1 eetlepel gedroogde tijmblaadjes
- 1 eetlepel gedroogde gemberpoeder
- 2 theelepels hele pimentkorrels
- 1 theelepel hele kruidnagel
- 1 eetlepel hele kardemom
- 1 eetlepel jeneverbes
- 2 hele steranijs

Voor het pekelbad, (brine)

5 liter water (5 kg)
250 gr Colorozozout Dit wordt 20 tot 25 gram Colorozo per kilo water + gewicht vlees, in dit geval zou dat 5 kg water + 3,5 kilo brisket = 8,5 kilo wordt dus 170 tot 212,5 gram Colorozo
1 cup bruine basterdsuiker (=200 gram) Dit wordt de helft van de hoeveelheid Colorozo
5 eetlepels van de inmaakkruiden
6 gekneusde tenen knoflook

Eerst 3 liter water in een pan met de brine ingredi?nten aan de kook gebracht en daarna 2 liter koud water toegevoegd en de pan verder laten afkoelen in de gootsteen gevuld met koud water

o05PU9e.jpg


KC54774.jpg


LXOhhZB.jpg


jzetuZQ.jpg


fZAMvkP.jpg


UGApDo7.jpg


h4WTWoA.jpg

-
 
Laatst bewerkt door een moderator:

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.636
Gaaf, ga ik op m'n gemak eens volgen. B-)
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.672
Dit belooft iets heel moois te worden, succes.
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.694
Iedere dag de brine goed doorroeren en het vlees keren.

DAG 1

AuO2okk.jpg
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.554
Pastrami, een heel bijzonder project, we blijven het volgen.
Een goed begin is het halve werk zeggen ze wel, maar ik denk dat dit toch wel ietsje meer vraagt. :-?
Veel succes verder met dat mooie stuk vlees.  ;)
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Ben benieuwd!!
 

rsoeteman

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.777
Mooi project we blijven je volgen..
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.313
Vraagje.
Op welke temperatuur houd je hem nu? Past niet in de koeling lijkt me.
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.694
Ridevi71 zei:
Vraagje.
Op welke temperatuur houd je hem nu? Past niet in de koeling lijkt me.

Staat gewoon in de koelkast, hebben een extra koelkast op zolder staan ;) niet omdat we zo'n groot gezin hebben (zijn maar met z'n tweetjes) maar ik heb ruim 14 jaar een groene leguaan gehad en een volwassen groene leguaan eet heeeeelllll veel groenten en fruit en dat paste niet in onze koelkast in de keuken, leguaan is helaas overleden (RIP Cuco) maar de koelkast hebben we nog als extra koelruimte voor onszelf.

MJwngqX.jpg
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.554
Altijd handig zo'n tweede koeler.
Ook met een feestje. ;)
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.313
Jet zei:
Staat gewoon in de koelkast, hebben een extra koelkast op zolder staan ;) niet omdat we zo'n groot gezin hebben (zijn maar met z'n tweetjes) maar ik heb ruim 14 jaar een groene leguaan gehad en een volwassen groene leguaan eet heeeeelllll veel groenten en fruit en dat paste niet in onze koelkast in de keuken, leguaan is helaas overleden (RIP Cuco) maar de koelkast hebben we nog als extra koelruimte voor onszelf.

Ah. Het leek me op eerdere foto's al zo een grote bak, maar past gewoon in de koelkast dus.
Duidelijk.

Spijtig van Cuco....
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.694
DAG 2

GMZQz8o.jpg


qJF7bvP.jpg
 

elhopo

Kooltjesharker
 
Berichten
104
Wordt nog een flink project. Ook het garen enzo bedoel ik. Ik heb de Pastrami ergens onderaan een lijstje staan, voornamelijk omdat het me nog even aan de tijd ontbreekt. Ben wel benieuwd naar het resultaat!
 
Bovenaan Onderaan