- Berichten
- 175
Na een paar weekenden op rij met mn MINI Cooper op pad te zijn geweest was het vandaag weer eens tijd om mn Fat Fred aan het werk te zetten.
Vanochtend al op tijd naar de keurslager geweest hier een dorpje verder.
Daar een mooi stuk procureur gescoord. Maar dan nog bedenken wat gaan we maken ervan. Toevallig bij de keurslager zelf op de site dit recept gevonden.
Een Rollade dus op de rotisserie.....
De procureur heb ik gevlinderd en toen de binnenkant ingesmeerd met een soort van pesto van olijfolie, platte peterselie, knoflook, citroensap en chillivlokken (met de staafmixer een mooi smeerbaar goedje van gemaakt)
Deze heb ik daarna opgerold en gebonden fijn aan het spit geregen van de rotisserie.
Fred op laten warmen tot 200graden en de rollade in 3 uurtjes tijd gegaard tot een kern van 72 graden.
In de tussentijd heb ik de abrikozen saus gemaakt. Abrikozenjam een hele pot met 2 eetlepels kippenbouillon (blokje) en 1 eetlepel sojasaus. Dit al roerend verwarmd tot het klaar was....
De bonen en erwten geblancheerd en spitskool fijn gesneden.
In een wok zeezoutboter gesmolten met wat geraspte gember en citroensap en de groenten daarin gewokt.
Doordat mijn tuintje onder handen genomen word en de wind achter mijn huis in mijn tuintje draait waaide me steeds de pitjes op mijn campingfornuisje en zijbrander van fred uit..... balen dus dat maar binnen klaar gemaakt.
Foto's staan wat door elkaar... maar het is niet anders.
Het heeft in elk geval heerlijk gesmaakt.
Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
Vanochtend al op tijd naar de keurslager geweest hier een dorpje verder.
Daar een mooi stuk procureur gescoord. Maar dan nog bedenken wat gaan we maken ervan. Toevallig bij de keurslager zelf op de site dit recept gevonden.
Een Rollade dus op de rotisserie.....
De procureur heb ik gevlinderd en toen de binnenkant ingesmeerd met een soort van pesto van olijfolie, platte peterselie, knoflook, citroensap en chillivlokken (met de staafmixer een mooi smeerbaar goedje van gemaakt)
Deze heb ik daarna opgerold en gebonden fijn aan het spit geregen van de rotisserie.
Fred op laten warmen tot 200graden en de rollade in 3 uurtjes tijd gegaard tot een kern van 72 graden.
In de tussentijd heb ik de abrikozen saus gemaakt. Abrikozenjam een hele pot met 2 eetlepels kippenbouillon (blokje) en 1 eetlepel sojasaus. Dit al roerend verwarmd tot het klaar was....
De bonen en erwten geblancheerd en spitskool fijn gesneden.
In een wok zeezoutboter gesmolten met wat geraspte gember en citroensap en de groenten daarin gewokt.
Doordat mijn tuintje onder handen genomen word en de wind achter mijn huis in mijn tuintje draait waaide me steeds de pitjes op mijn campingfornuisje en zijbrander van fred uit..... balen dus dat maar binnen klaar gemaakt.
Foto's staan wat door elkaar... maar het is niet anders.
Het heeft in elk geval heerlijk gesmaakt.

















Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
Laatst bewerkt: