BasBQ
Beef en Steak

Procureur rollade met een abrikozensaus en groene groenten

 

Coll

Kooltjesharker
Berichten
175
Na een paar weekenden op rij met mn MINI Cooper op pad te zijn geweest was het vandaag weer eens tijd om mn Fat Fred aan het werk te zetten.

Vanochtend al op tijd naar de keurslager geweest hier een dorpje verder.
Daar een mooi stuk procureur gescoord. Maar dan nog bedenken wat gaan we maken ervan. Toevallig bij de keurslager zelf op de site dit recept gevonden.

Een Rollade dus op de rotisserie.....

De procureur heb ik gevlinderd en toen de binnenkant ingesmeerd met een soort van pesto van olijfolie, platte peterselie, knoflook, citroensap en chillivlokken (met de staafmixer een mooi smeerbaar goedje van gemaakt)

Deze heb ik daarna opgerold en gebonden fijn aan het spit geregen van de rotisserie.

Fred op laten warmen tot 200graden en de rollade in 3 uurtjes tijd gegaard tot een kern van 72 graden.

In de tussentijd heb ik de abrikozen saus gemaakt. Abrikozenjam een hele pot met 2 eetlepels kippenbouillon (blokje) en 1 eetlepel sojasaus. Dit al roerend verwarmd tot het klaar was....

De bonen en erwten geblancheerd en spitskool fijn gesneden.
In een wok zeezoutboter gesmolten met wat geraspte gember en citroensap en de groenten daarin gewokt.

Doordat mijn tuintje onder handen genomen word en de wind achter mijn huis in mijn tuintje draait waaide me steeds de pitjes op mijn campingfornuisje en zijbrander van fred uit..... balen dus dat maar binnen klaar gemaakt.


Foto's staan wat door elkaar... maar het is niet anders.

Het heeft in elk geval heerlijk gesmaakt.
a61e0171c3a316eeadbac1f87afea3ba.jpg
f734c3a987151e37f656d8e1b706a5fd.jpg
16f38041b17d80234a86ad90a059db0c.jpg
f81f1f7f9cef5cdd47c26bce4d1405e6.jpg
04fc067974b88cb4f1c8b4d2bacecfe9.jpg
dc988f83119b5cd1d1f42ec3c0f510f5.jpg
cc2121f6c58150afe5b870fa724da551.jpg
b8bd5f184891743c43b5dc0203b1683c.jpg
5901a93a8f40143fd2b89311f38c1235.jpg
ce826d4fe774c7056246eb5d6434169c.jpg
8c25181feaae55475445a96adaa34ec4.jpg
6985fbb97b7b5c5394a489688f6660f7.jpg
817a89f4147700e2749e5ca365ac93cb.jpg
800e61f4c7806ec950456fd5fbfee896.jpg
3c34cb47dd08a252353476c23896b49f.jpg
7419d1519c446c53c2dd5eacd7a10b3f.jpg
466728b213e42d1a4ab57dd34016f0ea.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Dat ziet er lekker uit zeg!
Mooi bezig geweest.
Die abrikozen jam lijkt me erg lekker bij de procureur.
 
  • Leuk
Waarderingen: Coll
Dat ziet er lekker uit zeg!
Mooi bezig geweest.
Die abrikozen jam lijkt me erg lekker bij de procureur.
De rollade had binnenin een pittig tintje door de chillivlokken en die abrikozensaus was natuurlijk erg zoet dus stond je tong niet volledig in brand maar tindelde dat zo lichtjes na.... heerlijk hou ik wel van

Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
 
Dat ziet er erg lekker uit, een fijn bord eten zo.
 
  • Leuk
Waarderingen: Coll
Dat ziet er heerlijk uit ga ik ook eens maken 😋
 
  • Leuk
Waarderingen: Coll
Coll je mag trots zijn op jezelf, ik had graag aangeschoven, echt en prachtig maaltijd 🥰
Al ben ik geen liefhebber van "zoetigheid" bij mijn vlees lijkt mij de combinatie van alles bij elkaar wel heel erg lekker 😃
 
ik wil dit ook
ik wil dit ook
ik wil dit ook
ik wil dit ook
heb ik al gezegd dat ik dit ook wil?
 
  • Leuk
Waarderingen: Coll
Coll je mag trots zijn op jezelf, ik had graag aangeschoven, echt en prachtig maaltijd
Al ben ik geen liefhebber van "zoetigheid" bij mijn vlees lijkt mij de combinatie van alles bij elkaar wel heel erg lekker
Ik hou daar ook niet zo van maar omdat de rollade een pittiger tintje had bluste de zoete saus dat net af zodat je net een lichte tinteling op je tong over hield zonder je mond in de fik te hebben staan

Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
 
Ik hou daar ook niet zo van maar omdat de rollade een pittiger tintje had bluste de zoete saus dat net af zodat je net een lichte tinteling op je tong over hield zonder je mond in de fik te hebben staan

Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
Weet je zeker dat je het nog steeds over de rollade hebt? 😂

Ziet er heerlijk uit, moeten we ook eens gaan maken 😋
 
  • Leuk
Waarderingen: Coll
Genoten van je reportage en een prachtige bereiding van een mooi gerecht. Had graag meegesnoept.
 
  • Leuk
Waarderingen: Coll
Mooie bereiding. Wat een veelzijdig stuk vlees is de procureur toch.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Coll
Terug
Bovenaan Onderaan