- Berichten
- 1.525

Voor de saus:
Gesnipperd uitje
Twee teentjes knoflook fijn gehakt
Scheutje water
Flinke scheut tomatenketchup
Gembersiroop
Uitje en de knoflook even aanfruiten in een scheutje olijfolie, afblussen met iets water en hierbij de ketchup. Dit aan de kook laten komen en hierbij de gembersiroop. Even 15 minuten zachtjes laten doorkoken en dan een uurtje laten staan. Bij het gebruik van de saus de saus weer opkoken en eventueel iets indikken met maizena of aardappelzetmeel.
Voor de procureur:
1 procureur van 2 kg
Potje char siu marinade van lee kum kee
2 Zakjes roasted red porc marinade (2 zakjes zitten er in 1 verpakking) (merk weet ik zo niet uit mn hoofd maar deze koop je bij de toko)
Doe de helft van het potje en de twee zakjes roasted red porc marinade bij elkaar en vermeng deze.
Leg de procureur op een snijplank en snij deze over de lengte horizontaal in beginnend aan de onderkant en rol de procureur als het ware af terwijl je doorgaat met snijden (een voorbeeld hiervan staat in het boek culinair bbq-en van steve onder de noemer jamaican jerked porc) je zou ook de procureur over de lengte horizontaal kunnen halveren. Prik met een mesje kleine gaatjes in het vlees zodat hier de marinade goed ingemasseerd kan worden.
Leg het vlees in een ovenschaal en masseer de marinade in en over het vlees zoals jamie oliver dat ook zo lekker kan doen en ja je krijgt er vieze handen van

Verhit de bbq voor tot 200 graden en grill de procureur een aantal minuten aan beide kanten direct boven de hete kolen probeer daarna de temperatuur terug te brengen tot 150 graden en rooster het vlees c.a 90 minuten ik had een kerntemperatuur van 95 graden toen ik ging eten (ik twijfelde over de thermometer maar het vlees voelde goed aan).
laat heel even rusten en snij het aan tafel aan drapeer de reepjes vlees in een schaal en schenk de saus hierover. Ik had wel te weinig saus om te gebruiken als side-dish dus wil je meer saus dan moet je meer maken

Lekker met mie, nassi of andere oosterse lekkernijen.
Enjoy.

opengesneden, ingeprikt en ingesmeerd met een mix van het potje en het zakje

en dit een nachtje laten liggen


met eigen gemaakte zoet zure saus

lekker met bami
