Ik heb wat hulp nodig.. (het is allemaal niet zo dramatisch als de titel doet vermoeden)
Aan het gereedschap ligt het denk ik niet (BGE, heatermeter, goede kolen en vuurwokkels om aan te maken) en de theoretische kennis denk ik ook niet (veel gelezen, vooral "op hete kolen" vond ik leuk) maar toch heb ik een aantal mindere zaken klaargemaakt op de bbq en ik vroeg me af, of ik dan de enige ben.. Zo heb ik uiteraard verschillende rubs geprobeerd, hiervoor de ingredienten ingekocht en al. Een keer was de rub ?cht te heet voor mijn gasten (waaronder zoon van 2) en dan is toch je avond een beetje verpest (althans bij mij) gelukkig had ik meerdere varianten ribbels gemaakt dus die andere ribs gingen er wel in. Ik heb nu een heel leger aan poeders in mijn kast maar die zit nu wel aardig vol.
Naast de verkeerde rub op de ribbels is de noskos bbq saus door (ik denk) de verkeerde mosterd keuze helaas niet zo lekker gebleken als gehoopt (dus zat ik net al weer te kijken naar een cola bbq saus) de keer dat ik buikspek gemaakt had vond ik het niet zo bijzonder (mijns inziek veel ste vet) en de pulled pork was te nat. Reebout met kerstmis was daarentegen wel super lekker en ook over de BCC zijn mijn eters tot nu toe erg enthousiast.
Misschien moet ik eerst maar eens met de 'standaard' rubs en sauzen gaan werken voordat ik teveel ga experimenteren, of misschien doe ik iets anders fout.. who knows?
Nu zijn er diverse 'award winning' rubs te krijgen, en iedere rub schijnt weer ergens anders goed voor te zijn. Is dit allemaal marketing of is het ook echt zo dat een 'chicken rub' beter op een kip smaakt dan op een stuk biefstuk? Wie o wie kan mij wat advies geven welke 'rubs' ik eigenlijk wel tot mijn basis uitrusting zou moeten hebben?
- Blues Hog Dry Rub
- Bad Byron's Butt Rub
- LetzQ Award Winning Pork Rub
- LetzQ Award Winning Chicken Rub
- LetzQ Award Winning Beef Rub
- ...?
E.e.a. hangt natuurlijk af van het soort vlees wat ik maak. Ik heb momenteel in mijn vriezer:
- Ribbels
- Steak (t-bone / tomahawk)
- Zalm
- Blang angus hamburgers
- Jalapeno worstjes
- Tomahawk steak
- Lamskotelet
Waarbij ik moet zeggen dat al het vlees behalve de tomahawk steak en de lamskotelet meestal wel standaard aanwezig is. Ook maak ik graag een BCC omdat dit altijd goed in de smaak valt.
Zit ik in een voor jullie bekende situatie?? Ik wil zo graag bbqen maar ik wil ook niet 'gaan we alweer bbqen' te horen krijgen....
Voordat ik me ga wagen aan Brisket....
Aan het gereedschap ligt het denk ik niet (BGE, heatermeter, goede kolen en vuurwokkels om aan te maken) en de theoretische kennis denk ik ook niet (veel gelezen, vooral "op hete kolen" vond ik leuk) maar toch heb ik een aantal mindere zaken klaargemaakt op de bbq en ik vroeg me af, of ik dan de enige ben.. Zo heb ik uiteraard verschillende rubs geprobeerd, hiervoor de ingredienten ingekocht en al. Een keer was de rub ?cht te heet voor mijn gasten (waaronder zoon van 2) en dan is toch je avond een beetje verpest (althans bij mij) gelukkig had ik meerdere varianten ribbels gemaakt dus die andere ribs gingen er wel in. Ik heb nu een heel leger aan poeders in mijn kast maar die zit nu wel aardig vol.
Naast de verkeerde rub op de ribbels is de noskos bbq saus door (ik denk) de verkeerde mosterd keuze helaas niet zo lekker gebleken als gehoopt (dus zat ik net al weer te kijken naar een cola bbq saus) de keer dat ik buikspek gemaakt had vond ik het niet zo bijzonder (mijns inziek veel ste vet) en de pulled pork was te nat. Reebout met kerstmis was daarentegen wel super lekker en ook over de BCC zijn mijn eters tot nu toe erg enthousiast.
Misschien moet ik eerst maar eens met de 'standaard' rubs en sauzen gaan werken voordat ik teveel ga experimenteren, of misschien doe ik iets anders fout.. who knows?
Nu zijn er diverse 'award winning' rubs te krijgen, en iedere rub schijnt weer ergens anders goed voor te zijn. Is dit allemaal marketing of is het ook echt zo dat een 'chicken rub' beter op een kip smaakt dan op een stuk biefstuk? Wie o wie kan mij wat advies geven welke 'rubs' ik eigenlijk wel tot mijn basis uitrusting zou moeten hebben?
- Blues Hog Dry Rub
- Bad Byron's Butt Rub
- LetzQ Award Winning Pork Rub
- LetzQ Award Winning Chicken Rub
- LetzQ Award Winning Beef Rub
- ...?
E.e.a. hangt natuurlijk af van het soort vlees wat ik maak. Ik heb momenteel in mijn vriezer:
- Ribbels
- Steak (t-bone / tomahawk)
- Zalm
- Blang angus hamburgers
- Jalapeno worstjes
- Tomahawk steak
- Lamskotelet
Waarbij ik moet zeggen dat al het vlees behalve de tomahawk steak en de lamskotelet meestal wel standaard aanwezig is. Ook maak ik graag een BCC omdat dit altijd goed in de smaak valt.
Zit ik in een voor jullie bekende situatie?? Ik wil zo graag bbqen maar ik wil ook niet 'gaan we alweer bbqen' te horen krijgen....
Voordat ik me ga wagen aan Brisket....