BasBQ
Beef en Steak

PP voor een stickertje

 
 

bulderdoos

Vuurmaker
Berichten
88
Morgen staat er pulled pork op het program. De eerste echt serieuze run op de UDS. Vandaag kwamen de voorraden binnen. Vlees ligt al bijna 2 dagen te ontdooien in de koelkast!

f5a647d5e22e4349f291dd38d5a31232.jpg
 
Succes!!!!

Heb je een plan van aanpak? wel inpakken of niet? injecteren? sprayen?

ik zie je draadje morgen wel verschijnen!

 
Kluif zei:
Succes!!!!

Heb je een plan van aanpak? wel inpakken of niet? injecteren? sprayen?

ik zie je draadje morgen wel verschijnen!
Ik volg noskos z'n wedstrijdinstructies. Dus wel injecteren, inpakken, maar niet sproeien. Plan is morgen tussen 8 en 9 uur de procureur op de UDS te gooien en dan zien we wel !

Misschien bedenk ik me nog en kar ik morgen nog effe naar de Blokker voor een plantenspuit ;)
 
ik weet niet of je van plan bent het morgen rond 6 uur te willen eten, zo ja, zou ik een paar uur eerder beginnen. succes met je run
 
Yup we willen alles weten! Welk stuk vlees gebruik je, hoeveel weegt het :)
Veel plezier met je run morgen
 
Om acht uur beginnen met de wedstrijdmethode van noskos is goed voor het avondeten. Een plantenspuit heb je niet nodig, dan duurt het alleen maar langer ;).
 
Frits zei:
Om acht uur beginnen met de wedstrijdmethode van noskos is goed voor het avondeten. Een plantenspuit heb je niet nodig, dan duurt het alleen maar langer ;).
Dank voor de bemoediging Frits! Als ik het niet red, wordt het een late-night snack. Ook lekker! ;)
 
Na vijf uur doe je de saus erover dan nog twee uur laten liggen en dan strak inpakken in twee lagen aluminiumfolie. Met en temp van je q op 125c dan wordt het geen nachtwerk.
 
Met recept van Noskos begin ik ook altijd rond 8 uur, tussen 18 en 19 uur zitten we dan heerlijk broodje pp te eten. Nog nooit een probleem mee gehad.
 
Ok, we zijn inmiddels halverwege! Zoals gezegd volgen we het wedstrijdrecept van Noskos. http://www.bbq-nl.com/2012/11/wedstrijd-pulled-pork.html

Vanmorgen is (toch iets later dan gepland) de procureur op de UDS gegaan. Ongeveer 2,5 kg varken. Ik hou 'm tot nu toe prachtig stabiel tussen de 118 en 122 graden met een kleine 3 kg Greek Fire briketten volgens de Minion-methode. Dan de sfeerbeelden:

Voelt toch gek, je brikettenstarter oppoken terwijl iedereen nog op 1 oor ligt.
f003e07cbc276b2bd7296e7b34c23ecf.jpg


Smokey!
8aaa12fa187ab3be2bb7d4ad14f3bff4.jpg


Na 5 uur en op 72 graden
d0ac7a261c839462f146df14fed10802.jpg


En 2 minuten later met glaze
11827c038946d85a3b6bf51452202b30.jpg


Ondertussen de zandbak schoonmaken voor het seizoen
bfa370545809c5f201ce5cdf93228414.jpg
 
bulderdoos zei:
Ok, we zijn inmiddels halverwege! Zoals gezegd volgen we het wedstrijdrecept van Noskos. http://www.bbq-nl.com/2012/11/wedstrijd-pulled-pork.html

Vanmorgen is (toch iets later dan gepland) de procureur op de UDS gegaan. Ongeveer 2,5 kg varken. Ik hou 'm tot nu toe prachtig stabiel tussen de 118 en 122 graden met een kleine 3 kg Greek Fire briketten volgens de Minion-methode. Dan de sfeerbeelden:

Voelt toch gek, je brikettenstarter oppoken terwijl iedereen nog op 1 oor ligt.
f003e07cbc276b2bd7296e7b34c23ecf.jpg


Smokey!
8aaa12fa187ab3be2bb7d4ad14f3bff4.jpg


Na 5 uur en op 72 graden
d0ac7a261c839462f146df14fed10802.jpg


En 2 minuten later met glaze
11827c038946d85a3b6bf51452202b30.jpg


Ondertussen de zandbak schoonmaken voor het seizoen
bfa370545809c5f201ce5cdf93228414.jpg
Leuk!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Goed bezig!
 
Inpakken die big!
b2db23d7fb2b59251c22699a740e3dbb.jpg


Klaar! Nog even een uur laten rusten...
e3072433752093e5a6c7330dca387b06.jpg


...en pullen maar! Verbaasd over de goede smoke-ring want dat ging nog niet helemaal naar m'n zin (snippers ipv blokjes)
62c7d79a5ab842270b7835f179895b4a.jpg


Et voila! Bon apetit!
081af339c721f2b7d432676c9360ccbf.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan