- Berichten
- 7.146
Gisteren bij de Makro een varkensnekje gehaald voor broodjes PP, morgen verjaardag vieren met familie.
Bij de kassa zie ik dat er ook een onderrib in het karretje gevallen is....
Eerst de procureur ge?njecteerd en gerubt volgens wedstrijdrecept van de blog van Dennis
Daarna de onderrib behandeld alsof-ie een brisket is
Beide stukken in de folie en lekker terug de koele kast in
Vanochtend om 9 uur begonnen met de voorbereiding, eigenlijk ruim een uur te laat....
Briketten in een snake met mix van appel en pecan-snippers
Om 10.15uur vlees erop en deksel dicht....
Update 13.30uur:
Omdat ik maar 2 thermometers heb en de dome ook nauwkeurig wil meten, ben ik ervanuit gegaan dat beide stukken nagenoeg hetzelfde temperatuurverloop zouden hebben.
Zojuist even de koe geprikt, de temperatuur hiervan is gelijk aan het varkentje; 62gr.
10.30. Dome 110. Kern 4
11.00. 120. 19
11.30. 118. 39
12.00. 119. 50
12.30. 124. 57
13.00. 123. 60
13.30. 122. 62
14.00. 123. 65
14.30. 120. 66
15.00. 119. 67
15.30. 121. 68
16.00. 121. 68
16.30. 116. 68 Om 16.20 beide stukken in de glaze
17.00. 119. 68
17.30. 120. 70 17.15 in de folie
18.00. 119. 75
18.30. 121. 83
18.45. 123. 88 Klaar!
19.10. 120. Beef 94 Klaar!
Bij de kassa zie ik dat er ook een onderrib in het karretje gevallen is....

Eerst de procureur ge?njecteerd en gerubt volgens wedstrijdrecept van de blog van Dennis


Daarna de onderrib behandeld alsof-ie een brisket is

Beide stukken in de folie en lekker terug de koele kast in

Vanochtend om 9 uur begonnen met de voorbereiding, eigenlijk ruim een uur te laat....
Briketten in een snake met mix van appel en pecan-snippers

Om 10.15uur vlees erop en deksel dicht....

Update 13.30uur:

Omdat ik maar 2 thermometers heb en de dome ook nauwkeurig wil meten, ben ik ervanuit gegaan dat beide stukken nagenoeg hetzelfde temperatuurverloop zouden hebben.
Zojuist even de koe geprikt, de temperatuur hiervan is gelijk aan het varkentje; 62gr.
10.30. Dome 110. Kern 4
11.00. 120. 19
11.30. 118. 39
12.00. 119. 50
12.30. 124. 57
13.00. 123. 60
13.30. 122. 62
14.00. 123. 65
14.30. 120. 66
15.00. 119. 67
15.30. 121. 68
16.00. 121. 68
16.30. 116. 68 Om 16.20 beide stukken in de glaze
17.00. 119. 68
17.30. 120. 70 17.15 in de folie
18.00. 119. 75
18.30. 121. 83
18.45. 123. 88 Klaar!
19.10. 120. Beef 94 Klaar!