Mooie varkensnek in rub, gaat op de WOT 57:
In split grill opstelling met de kolen aan ??n kant. Voor de "kolenhekjes" een in aluminiumfolie ingepakt muurtje van 4,5 baksteen als warmtebuffer en om "direct zicht" tussen vuur en vlees te vermijden. Onder het vlees een schaal met 2 l. heet water. Ik wil geen al te heftige rooksmaak deze keer (genoeg gehad bij spek en ham), in het blikje boven de kolen zit een klein beetje rookhout (snippertjes in water) en in het blikje zitten een paar kleine gaatjes. Er komt een piepklein rookwolkje uit, meestal duurt het ook even voordat het begint te roken (eerst moet water verdampen). BBQ eerst even lekker door laten trekken zonder vlees tot 200 graden. Toen de schuif onder dicht en vlees erop. Na 2 uur is temperatuur teruggezakt tot 140 graden. Ik vul het zometeen even bij, dan kan het nog een paar uur van 150 naar 100. Foto's van eindresultaat vandaag zo rond 18:00.

In split grill opstelling met de kolen aan ??n kant. Voor de "kolenhekjes" een in aluminiumfolie ingepakt muurtje van 4,5 baksteen als warmtebuffer en om "direct zicht" tussen vuur en vlees te vermijden. Onder het vlees een schaal met 2 l. heet water. Ik wil geen al te heftige rooksmaak deze keer (genoeg gehad bij spek en ham), in het blikje boven de kolen zit een klein beetje rookhout (snippertjes in water) en in het blikje zitten een paar kleine gaatjes. Er komt een piepklein rookwolkje uit, meestal duurt het ook even voordat het begint te roken (eerst moet water verdampen). BBQ eerst even lekker door laten trekken zonder vlees tot 200 graden. Toen de schuif onder dicht en vlees erop. Na 2 uur is temperatuur teruggezakt tot 140 graden. Ik vul het zometeen even bij, dan kan het nog een paar uur van 150 naar 100. Foto's van eindresultaat vandaag zo rond 18:00.

