- Berichten
- 34
Pulled Pork gemaakt volgens een recept van onze vlaamse TV kok Jeroen Meus, maar dan iets anders 
2 stukjes spieringgebraad gekocht die net in een alu schaaltje van 1 liter pasten.
Eerst een rub gemaakt van zwarte peper, zeezout, lookpoeder, paprikapoeder en mosterdpoeder.

Het vlees gerubd en in het bakje gelegd. Appelsap en whisky toegevoegd.

En dan indirect op de WGA met eikenhout.

De temperatuur stabiel houden was niet simpel met de black ranch houtskool. Enkele keren de houtskool moeten herschikken en zelfs 1 keer terug op gang moeten helpen met een gasbrandertje :-/.
Bij een temperatuur van 66 graden het bakje afgedekt met alu folie.

Bij een kern van 88 graden ingepakt en ruim een half uur laten rusten. Het overgebleven vocht ingekookt met appelazijn, ketchup, honing en bruine suiker. Een geweldige saus, maar geen foto's.
En dan pullen en proeven, heerlijk.


Weer een geweldige run gehad op de WGA.

2 stukjes spieringgebraad gekocht die net in een alu schaaltje van 1 liter pasten.
Eerst een rub gemaakt van zwarte peper, zeezout, lookpoeder, paprikapoeder en mosterdpoeder.

Het vlees gerubd en in het bakje gelegd. Appelsap en whisky toegevoegd.

En dan indirect op de WGA met eikenhout.

De temperatuur stabiel houden was niet simpel met de black ranch houtskool. Enkele keren de houtskool moeten herschikken en zelfs 1 keer terug op gang moeten helpen met een gasbrandertje :-/.
Bij een temperatuur van 66 graden het bakje afgedekt met alu folie.

Bij een kern van 88 graden ingepakt en ruim een half uur laten rusten. Het overgebleven vocht ingekookt met appelazijn, ketchup, honing en bruine suiker. Een geweldige saus, maar geen foto's.
En dan pullen en proeven, heerlijk.


Weer een geweldige run gehad op de WGA.