Het heeft even geduurd,..... sorry, maar ben veel op reis geweest en nu pas de tijd gevonden.
Wilde al een tijdje een paar tests doen en inmiddels ook een paar gedaan. PP op de WSM en tegelijkertijd op de BGE XL. Een vriend (Boer Harm) wilde zijn OTP met smokenator eraan toevoegen.
Allereerst,.. is het een echte test,... nee, want er zijn altijd nog veel variabelen zoals het vlees wat altijd verschillend is en zo zijn er nog meerdere dingen. Kortom gewoon een goed excuus voor een leuke dag en stof om over te ouwehoeren.
OTP 57 uitgerust met een smokenator
WSM 57 uitgerust met een DX2
BGE XL uitgerust met een DX2
Drie stukjes vlees:
2014-10-17 Pulled Pork BGE WSM OTP 01 by
Bidle, on Flickr
2014-10-17 Pulled Pork BGE WSM OTP 02 by
Bidle, on Flickr
2014-10-17 Pulled Pork BGE WSM OTP 03 by
Bidle, on Flickr
Drie lekkere sapjes die erin gespoten zijn:
2014-10-17 Pulled Pork BGE WSM OTP 04 by
Bidle, on Flickr
Ook nog even koolsalade maken:
2014-10-17 Pulled Pork BGE WSM OTP 05 by
Bidle, on Flickr
Beestjes ingepakt en klaar voor de volgende ochtend:
2014-10-17 Pulled Pork BGE WSM OTP 06 by
Bidle, on Flickr
De nacht was niet zo best,.. want was al verkouden, maar de volgende ochtend verre van lekker,....pfffff. Toch maar doorgezet, maar was blij toen het erop zat. Ondanks dat toch een leuke dag gehad, maar was er ook echt klaar mee. Enfin, vroeg op en beginnen maar. De OTP en de WSM aangemaakt met beide een gedeelte van een kleine briketten starter en de BGE met een Looftlighter.
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 08 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 10 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 11 by
Bidle, on Flickr
Alles gereed dus het vlees kon er op, eerst de WSM, gevolgd door de BGE en de OTP:
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 13 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 14 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 15 by
Bidle, on Flickr
Goed dat het vroeg was, want alles stond binnen no-time onder de rook.
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 16 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 17 by
Bidle, on Flickr
De sessies verliepen allemaal redelijk gelijk. De OTP was door "Boer Harm" goed op temperatuur te houden. Wel om het uur water erbij en soms kolen, maar prima te doen. De BGE en de WSM hadden met DX2's natuurlijk niks te doen, want dat ging helemaal prima. Lekker kabbelen op 110 graden, waarbij de BGE iets aan het uitlopen was qua kerntemperatuur. Echter veel scheelde het niet.
Uiteraard moest er ook geluncht worden, dus mocht de medium ook even mee spelen om vleugeltjes te maken:
2014-10-18 Chicken Wings 01 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Chicken Wings 02 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Chicken Wings 03 by
Bidle, on Flickr
Na de lunch mocht al snel de glazesaus er op. Eerst de OTP gevolgd door de BGE(21min) en daarna de WSM (29min). Ik was even gaan liggen, dus het stukje van de OTP niet mee gekregen. De foto dan ook pas na een 21min gemaakt.
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 18 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 20 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 19 by
Bidle, on Flickr
Ondertussen liep de OTP wel erg hard,... en iets riep heel hard dat de thermometer niet de goede dome temperatuur aangaf,... dus even meten met een andere en yep,... stond ~20 graden hoger dan aangegeven. Dus op dat moment besloten om hem gelijk iets te gaan knijpen.
Het was dus ook geen verrassing dat de OTP weer als eerste ingepakt kon worden bij een 76 graden. De BGE volgde na een 31min met 74 graden en als laatste de WSM met ook 74 graden.
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 21 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 22 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 23 by
Bidle, on Flickr
Nu maar weer wachten en de boel af en toe in de gaten houden. De OTP ging nu een stuk langzamer en dat was dan ook de bedoeling. Als eerste over de finish was de BGE XL.
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 24 by
Bidle, on Flickr
Dus uitpakken sap eruit en opnieuw inpakken en redelijk snel volgde de WSM (36min) en de OTP (38min) nagenoeg gelijk.
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 25 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 26 by
Bidle, on Flickr
Ik was maar weer even gaan liggen maar na een uurtje kon ik de PPBGEXL gaan pullen:
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 27 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 28 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 29 by
Bidle, on Flickr
Gevolgd door de PPWSM57:
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 30 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 31 by
Bidle, on Flickr
En het heugelijke moment de eerste keer pullen voor "Boer Harm". Een moment om niet meer te vergeten,... met een brede grijns op zijn gezicht:
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 32 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 33 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 35 by
Bidle, on Flickr
Met als eindresultaat een hele hoop broodjes PP. Hieronder het broodje PPBGEXL links en PPWSM57 rechts:
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 37 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 38 by
Bidle, on Flickr
2014-10-18 Pulled Pork BGE WSM OTP 39 by
Bidle, on Flickr
Dus tja,... de verschillen zo ver wij ze konden vaststellen zonder een conclusie er aan te verbinden:
- De BGE had het minste vocht verloren na de inpak sessie gevolgd door de WSM en de OTP bijna 2x zoveel vocht. (Yep, kan goed aan het vlees hebben gelegen,... of niet,...

)
- De BGE was het sappigste daarna de WSM, maar deze lagen dicht bij elkaar gevolgd door de OTP. (Yep, kan goed aan de iets te hoge temperatuur hebben gelegen,... of niet...

)
Belangrijkste was dat het een geslaagde dag was, voelde me echt belabberd. Echter had het niet willen missen. Morgen staan er buikribben op het programma,... een rack op de WSM en eentje op de BGE. Ben benieuwd.
