BasBQ
Beef en Steak

Porkstrami & Bacon

 
 

Faxie

Stoker
Berichten
309
Nadat ik zeker wist dat mijn nieuwe bastard bezorgd zou worden (zat even tussen 2 kamado's in), bij mijn slager 2kg buikspek gehaald en deze in de pekel gezet. 1kg met coloro en suiker in een vacuümzak en 1kg in het pekelwater dat normaal gebruikt wordt voor runderpastrami (https://www.bbqgenootschap.nl/threads/rund-pastrami-van-jet-het-recept.29702/). Vandaag heb ik ze er uit gehaald om morgen af te roken. De porkstrami met de pastramirub ingewreven en de bacon alleen schoongespoeld en afgedroogd en in de koelkast gezet om een nachtje te drogen.

Hier alvast de foto van de spekken:
20220414_201223.jpg
 
Dat word wel wat 😋
 
Hier liggen ze lekker rusten in de kamado (ca 100 C op het rooster):
20220415_092918.jpg
 
Dome: 100C
Porkstrami: 61C
Bacon: 64C

20220415_111155.jpg



De inkbird doet zijn werk uitstekend. Geen omkijken naar de temperatuur :D
 
En de porkstrami is ook klaar:
20220415_141136.jpg


20220415_141441.jpg


Bij het snijden genoeg kunnen proeven. Wat een heerlijk recept, maar pastrami vind ik toch lekkerder.
 
Ziet er heerlijk uit!

Mooi resultaat.
 
Lekker lekker lekker
Had graag een boterham mee gegeten.

Ziet er geweldig uit allemaal
 
Kijk, dat zijn de betere broodjes.
 
Terug
Bovenaan Onderaan