Heerlijk stuk buikspek omgetoverd in een Porchetta.
Stuk van een kilo met zwoerd, eerst maar eens proberen of het lekker is/wordt. Vanuit het midden half ingesneden en daarna naar links en rechts tot bijna aan de rand opengesneden. Ingesmeerd met soort pesto van salie, rozemarijn, thijm, knoflook, citroenzeste, zout&peper en olijfolie. De zwoerd in ruitmotief ingesneden en met fleur de sel bestrooid. Opgebonden en gevacumeerd.
Vandaag de porchetta uit de verpakking aan de spit.
In een ruim uur rustig naar 70 gr laten draaien, indirect met een bakblik met bier en restje kruiden eronder.
Bij 70 gr het bakblik weg, middelste brander vol aan en ff de zwoerd krokant roosteren. Trouwens ook nog regelmatig het vlees met appelsap besproeid.
Toen het er lekker uitzag en de thermometer 76 aangaf, van spit gehaald, gestruikeld over de kwijlende hond.... en er mooie plakken van gesneden.
Het smaakte heerlijk met erbij een raapsteelstampje.
Stuk van een kilo met zwoerd, eerst maar eens proberen of het lekker is/wordt. Vanuit het midden half ingesneden en daarna naar links en rechts tot bijna aan de rand opengesneden. Ingesmeerd met soort pesto van salie, rozemarijn, thijm, knoflook, citroenzeste, zout&peper en olijfolie. De zwoerd in ruitmotief ingesneden en met fleur de sel bestrooid. Opgebonden en gevacumeerd.


Vandaag de porchetta uit de verpakking aan de spit.



In een ruim uur rustig naar 70 gr laten draaien, indirect met een bakblik met bier en restje kruiden eronder.

Bij 70 gr het bakblik weg, middelste brander vol aan en ff de zwoerd krokant roosteren. Trouwens ook nog regelmatig het vlees met appelsap besproeid.


Toen het er lekker uitzag en de thermometer 76 aangaf, van spit gehaald, gestruikeld over de kwijlende hond.... en er mooie plakken van gesneden.


Het smaakte heerlijk met erbij een raapsteelstampje.