BasBQ
Beef en Steak

Porchetta rotisserie.

 
 

Eefje

Kooltjesharker
Berichten
110
Heerlijk stuk buikspek omgetoverd in een Porchetta.

Stuk van een kilo met zwoerd, eerst maar eens proberen of het lekker is/wordt. Vanuit het midden half ingesneden en daarna naar links en rechts tot bijna aan de rand opengesneden. Ingesmeerd met soort pesto van salie, rozemarijn, thijm, knoflook, citroenzeste, zout&peper en olijfolie. De zwoerd in ruitmotief ingesneden en met fleur de sel bestrooid. Opgebonden en gevacumeerd.

69e01fb02e66c1f1dcf22ff877d749ba.jpg


a92bf5aa1885bf023f0b08f2ca3f2f0b.jpg


Vandaag de porchetta uit de verpakking aan de spit.

efe3517b4ce27a18cf8f38a68c2653f0.jpg


7dca6467fc5728ce962973b42485943b.jpg


1f6db32bff7c99c9d711b9a873acf77b.jpg


In een ruim uur rustig naar 70 gr laten draaien, indirect met een bakblik met bier en restje kruiden eronder.

db84327361bdf064e9c54ad3ff84ad88.jpg


Bij 70 gr het bakblik weg, middelste brander vol aan en ff de zwoerd krokant roosteren. Trouwens ook nog regelmatig het vlees met appelsap besproeid.

f8279e42bd4f4e3e5f90cc1e99e2f7d9.jpg


25cd45a7bd09b81f51f6a156aa4276e0.jpg


Toen het er lekker uitzag en de thermometer 76 aangaf, van spit gehaald, gestruikeld over de kwijlende hond.... en er mooie plakken van gesneden.

2592351261cb4404505b7fd9992ab93c.jpg


be238663c64f6b0673ed3eeb83865ecf.jpg


Het smaakte heerlijk met erbij een raapsteelstampje.
 
Mooi geworden, lijkt me erg lekker!
 
ziet er heerlijk uit
 
Heerlijk hoor!
 
Dat lijkt me zomaar heerlijk en oogt prachtig!
 
Ja. Lust ik.
 
Lust ik wel!
 
Heeeeerlijk, goed idee ook met je spit. Ga ik ook maar eens maken.
 
Dat ziet er lekker uit zeg!
 
Leuk idee
 
Super!


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan