Mijn bijdrage voor bacon-day, net op tijd...
Een week gepekeld en gedraaid, en een dag gedroogd in de koelkast...
1 standaard...
1 Maple cured... zonder maple syrup, deze was op, en inplaats van Maple syrup heb ik Gember siroop gebruikt...
De standaard smaakt standaard en was erg lekker....
Maar de Gember cured bacon....WAUW... die was echt super lekker, heerlijk zoet, met een tikkeltje zout..., deze ga ik echt vaker maken...
Nadat iedereen een stukje van beide had geproefd, heb ik eitjes geklutst en de ableskiver op het laagste rooster geplaatst en alle schuiven open gezet.
Beetje olijfolie in de skiver, eitjes erin en stukjes verse bacon er bij...
Echt een heerlijk stukje "na gerecht"...
Een volgende keer zou ik er lente uitjes, en kleine stukjes paprika en wat peterselie door doen..., dat maakt het "af" denk ik...
Door drukte en volle dag, waren mijn idee?n even op... (ook lastig als je bij andere moet que-en terwijl je thuis alles hebt liggen...
En ze zijn klaar...
Aangesneden...
Gedropped in de ableskiver, in een plasje geklutst ei...
Mooie bolletjes, helaas geen bacon te zien...
Het was een lange maar zeer bevredigende dag... B-)