- Berichten
- 503
Pizza bakken?
Tuurlijk.
Recept opzoeken, ook een extra leuke.
Inlezen, filmpjes kijken en gezond verstand gebruiken.
Kind kan de was doen.
Hele volksstammen doen het tenslotte.
Nou, ik heb het geweten
Ik had een authentiek recept op de kop getikt met zuurdesem i.p.v. gist.
En als back-up toch een normaal recept van het web.
maar ja....wat kan er nou mis gaan.
Nou.......ehhhhh veel
Eerst het deegje met zuurdesem
Het was prachtig gerezen van 400 ml naar bijna 1000 ml
Maar toen ik hem uit de kom haalde stortte het in en bleek geen massa te hebben.
Even kijken of het wat deed, nou....enkel plakken aan het aanrecht en mijn handen...grrrrrr
Er viel niets mee te beginnen
Meel er bij en goed doorkneden zorgde er voor dat het elastiek werd.
Het viel niet uit te drukken/rollen
De vorm veerde binnen enkele seconde weer terug naar het beginbolletje
Maar wegdoen wilde ik niet.
Er zat al best een hoop tijd in qua voorbereiding
Netjes een bol gevormd en op een bord onder huishoudfolie gelegd.
Dat begon haast onmiddellijk weer te rijzen.
Back-up deeg maar pakken dan.
What the f#ck.....
Zelfde fenomeen
Ik hoorde me zelf al roepen, bel de chinees maar.
Na een kwartier de zuurdesem versie nog maar eens bekijken
(het ei was inmiddels al op 350 graden aanbeland)
Nou, dat was weer pittig gerezen en had zowaar massa.
Snel geprobeerd er vorm in te krijgen en te beleggen
De ingredi?nten waren al lang klaar om er op te gaan.
Het lukte redelijk maar ideaal was het niet.
Het bleef toch iets terugveren en ik kreeg geen dunne bodem
belegd met worst/ui/mozzarella/paprika en champignons op een basis van
zelf gemaakte saus.
Afgebakken op bijna 400 graden, maar het was al duidelijk.
De bodem was te dik.
De pizza smaakte verder heerlijk, maar de bodem was niet gaar en te dik.
Ondanks dat ging hij gewoon op
De ander 2 bollen deeg bleken gelukkig ook nog bruikbaar
Nu een "white" pizza gemaakt met broccoli, spinazie, ricotta en mozzarella op een basis
van knoflookolie
Hahahahahaha
Vorm ging redelijk maar hij veerde langzaam weer terug en de bodem was veeeeel te dun.
Afgebakken op 350-400 graden
Nou....
Bodem was in het midden gewoon haast weg maar de randen waren nu goed.
Vulling was heerlijk, echt een aanrader
Ondertussen had mijn taartenbakkende mrs. de laatste deegbal maar uitgerold en ik als volwaardige pizzabakker op de vuisten
dun rond geslingerd
Zag er natuurlijk hilarisch uit, maar het lukte nog redelijk.
Zelfde beleg als eerste pizza en hop weer de BGE in op 350-400 graden
Bodem super, dun en krokant, rand goed en zelfs gaar
Nergens aangebrand, helemaal goed!!
Nou.......nee
DE KAAS VERGETEN!!!!!
Grrrrrrrrrrrrr
Maar goed, we komen er wel dit seizoen 8)
Wat ging er nog meer mis?
Vilt aardig opgestookt, maar dat was te verwachten met het ei een uur op 350-400 graden
Op naar nomex
Maar.....ook bij pizza 2 een harde knal.
Damn...wat was er stuk.
Pizzasteen? nee
Onderdeel van de BGE? nee
Totdat ik het zag
De steen onder de BGE.
Die ligt rondom vrij, en de steen voelde ook niet heet.
Totdat ik voorzichtig ietsje onder het ei voelde.....ook haast 400 graden
Damn wat was het daar heet.
En daar kon het tegeltje dan toch niet tegen
Is verder niet erg hoor, maar we gaan op zoek naar een andere als ik een
keer tijd heb.
Wat rest is de speurtocht naar wat ik anders moet doen met het deeg.
Ik ga beginnen met het met de hand kneden van het deeg.
Nu met de machine heb je er bijna geen controle over.
En dan zien we weer verder
De mrs. en ik hebben de hele avond smakelijk gelachen om alle toestanden.
Het was een leuke uitdaging met een hoop lol
Tuurlijk.
Recept opzoeken, ook een extra leuke.
Inlezen, filmpjes kijken en gezond verstand gebruiken.
Kind kan de was doen.
Hele volksstammen doen het tenslotte.
Nou, ik heb het geweten
Ik had een authentiek recept op de kop getikt met zuurdesem i.p.v. gist.
En als back-up toch een normaal recept van het web.
maar ja....wat kan er nou mis gaan.
Nou.......ehhhhh veel
Eerst het deegje met zuurdesem
Het was prachtig gerezen van 400 ml naar bijna 1000 ml
Maar toen ik hem uit de kom haalde stortte het in en bleek geen massa te hebben.
Even kijken of het wat deed, nou....enkel plakken aan het aanrecht en mijn handen...grrrrrr
Er viel niets mee te beginnen
Meel er bij en goed doorkneden zorgde er voor dat het elastiek werd.
Het viel niet uit te drukken/rollen
De vorm veerde binnen enkele seconde weer terug naar het beginbolletje
Maar wegdoen wilde ik niet.
Er zat al best een hoop tijd in qua voorbereiding
Netjes een bol gevormd en op een bord onder huishoudfolie gelegd.
Dat begon haast onmiddellijk weer te rijzen.
Back-up deeg maar pakken dan.
What the f#ck.....
Zelfde fenomeen
Ik hoorde me zelf al roepen, bel de chinees maar.
Na een kwartier de zuurdesem versie nog maar eens bekijken
(het ei was inmiddels al op 350 graden aanbeland)
Nou, dat was weer pittig gerezen en had zowaar massa.
Snel geprobeerd er vorm in te krijgen en te beleggen
De ingredi?nten waren al lang klaar om er op te gaan.

Het lukte redelijk maar ideaal was het niet.
Het bleef toch iets terugveren en ik kreeg geen dunne bodem
belegd met worst/ui/mozzarella/paprika en champignons op een basis van
zelf gemaakte saus.

Afgebakken op bijna 400 graden, maar het was al duidelijk.
De bodem was te dik.

De pizza smaakte verder heerlijk, maar de bodem was niet gaar en te dik.
Ondanks dat ging hij gewoon op
De ander 2 bollen deeg bleken gelukkig ook nog bruikbaar
Nu een "white" pizza gemaakt met broccoli, spinazie, ricotta en mozzarella op een basis
van knoflookolie
Hahahahahaha
Vorm ging redelijk maar hij veerde langzaam weer terug en de bodem was veeeeel te dun.

Afgebakken op 350-400 graden


Nou....
Bodem was in het midden gewoon haast weg maar de randen waren nu goed.
Vulling was heerlijk, echt een aanrader
Ondertussen had mijn taartenbakkende mrs. de laatste deegbal maar uitgerold en ik als volwaardige pizzabakker op de vuisten
dun rond geslingerd
Zag er natuurlijk hilarisch uit, maar het lukte nog redelijk.
Zelfde beleg als eerste pizza en hop weer de BGE in op 350-400 graden




Bodem super, dun en krokant, rand goed en zelfs gaar
Nergens aangebrand, helemaal goed!!
Nou.......nee
DE KAAS VERGETEN!!!!!
Grrrrrrrrrrrrr
Maar goed, we komen er wel dit seizoen 8)
Wat ging er nog meer mis?
Vilt aardig opgestookt, maar dat was te verwachten met het ei een uur op 350-400 graden
Op naar nomex
Maar.....ook bij pizza 2 een harde knal.
Damn...wat was er stuk.
Pizzasteen? nee
Onderdeel van de BGE? nee
Totdat ik het zag
De steen onder de BGE.
Die ligt rondom vrij, en de steen voelde ook niet heet.
Totdat ik voorzichtig ietsje onder het ei voelde.....ook haast 400 graden
Damn wat was het daar heet.
En daar kon het tegeltje dan toch niet tegen
Is verder niet erg hoor, maar we gaan op zoek naar een andere als ik een
keer tijd heb.


Wat rest is de speurtocht naar wat ik anders moet doen met het deeg.
Ik ga beginnen met het met de hand kneden van het deeg.
Nu met de machine heb je er bijna geen controle over.
En dan zien we weer verder
De mrs. en ik hebben de hele avond smakelijk gelachen om alle toestanden.
Het was een leuke uitdaging met een hoop lol