Na een middagje makrelen gerookt te hebben (zoals hier is te lezen: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=12854.new#new ) waren er nog pizza's die stonden te wachten... Kerstcadeautje moest toch eens gebruikt gaan worden, die pizzasteen. B-)
Omdat ik een beetje vergeten ben om foto's te maken in al het enthousiasme heb ik er slechts een paar kunnen maken.
Credits voor de saus en het deeg gaan naar Dominique! Heerlijk!
Heb het deeg twee dagen laten rijzen, mooi mooi mooi!
Op de steen!
En van de steen:


Conclusie?
Domino's kan mijn rug op! Ik bak voortaan alleen nog maar pizza's van de bbq! Wat een heerlijke korst, smaak en super leuk om te doen! Ben echt super enthousiast, zeker omdat ik weet dat er genoeg ruimte voor verbetering is!
Uiteindelijk heb ik 4 pizza's gebakken en had nog kolen over van de vorige keer bbqen. Hier heb ik gewoon een volle kolenstarter houtskool opgegooid, op een of andere manier kwam de temperatuur (ondanks dat alles open stond) niet hoger dan 200 graden. Best raar, heb dit nog nooit gehad. Hierdoor duurde het wat langer voordat ze gaar waren. Maar nu moet ik ze snel nog een keer maken bij de juiste temperatuur, zodat het dan wel goed gaat.. Heel vervelend!
Omdat ik een beetje vergeten ben om foto's te maken in al het enthousiasme heb ik er slechts een paar kunnen maken.
Credits voor de saus en het deeg gaan naar Dominique! Heerlijk!


Op de steen!
En van de steen:


Conclusie?
Domino's kan mijn rug op! Ik bak voortaan alleen nog maar pizza's van de bbq! Wat een heerlijke korst, smaak en super leuk om te doen! Ben echt super enthousiast, zeker omdat ik weet dat er genoeg ruimte voor verbetering is!
Uiteindelijk heb ik 4 pizza's gebakken en had nog kolen over van de vorige keer bbqen. Hier heb ik gewoon een volle kolenstarter houtskool opgegooid, op een of andere manier kwam de temperatuur (ondanks dat alles open stond) niet hoger dan 200 graden. Best raar, heb dit nog nooit gehad. Hierdoor duurde het wat langer voordat ze gaar waren. Maar nu moet ik ze snel nog een keer maken bij de juiste temperatuur, zodat het dan wel goed gaat.. Heel vervelend!
