BasBQ
Beef en Steak

Pizza dikke bodem

 
 
 
 

JaapAap

Pitmaster
Berichten
575
Omdat m'n vriendin graag pizza met een dikke bodem wilde dit vandaag maar eens geprobeerd. De eerste was veel te dik en was een beetje te veel van het goede. Bij de tweede het deeg gehalveerd, deze was perfect. Lekker krokant en luchtig.

Hier de foto's
d6d2e02764d8bed7fbf6335dd4960730.jpg

70b0310dea000367fc6291223dd76914.jpg

454d588f2d5385481d3fff90a685ac3e.jpg

d5f8e0ae4ba96030f989bac16b137994.jpg

128ef63737fbf320c24108146f406c66.jpg

7b6fe68d7a3d9208cc7bf10fec3dbec4.jpg

7f9486aef743c89fbb8ff43454af1d48.jpg

1835a2fd39c3c927a86e0ecef0c3078d.jpg

2e6f05674ca6210caf60a848df0e9d88.jpg
 
lekker hoor, de bodem ziet er zeker goed uit, dikkere bodem blijft altijd lastig
 
Geinig, ik doe juist enorm mijn best voor een lekkere dunne bodem... ;)
 
Sander72 zei:
Geinig, ik doe juist enorm mijn best voor een lekkere dunne bodem... ;)
Ik ook, maar onze huispuber vindt juist de "American" pizza weer erg lekker....
Dit is het proberen waard!

JaapAap zei:
Kilo tarwe bloem
7 gram gedroogde gist
Eetlepel suiker
Afgestreken eetlepel zout
650 ml lauw warm water

Dit is genoeg voor vier flinke pizza's. De eerste pizza op de foto was eigenlijk deeg voor twee bleek later.

Tnx!
 
Zeer mooie bodem hoor ziet er lekker luchtig uit.
Zal zeker gesmaakt hebben.
Heb ook wel eens gelezen dat ze er een scheutje bier in doen zodat je deeg nog luchtiger word.
 
Lekker hoor
 
Bedankt voor het recept, ziet er lekker uit. 

Normaal ga ik altijd voor krokante Italiaanse pizza, maar ik ga deze zeker ook eens proberen voor de Tieners (en voor de Tieners met een paar jaar ervaring  ;) ).
 
Oef lekekr  :D
 
Nice, door de dikke bodem heeft het meer tijd nodig en zal de temperatuur niet te hoog moeten zijn.
 
Frits zei:
Nice, door de dikke bodem heeft het meer tijd nodig en zal de temperatuur niet te hoog moeten zijn.

Nou, dat viel best nog wel mee. Ik dacht dit eerst ook dus eerst de Q op 200 graden gehouden maar dit duurde erg lang later de Q toch richting de 300 laten kruipen. Ze moeten er idd wel langer op en je moet ze in de gaten blijven houden.
 
Dikke bodem ga ik ook eens proberen, ziet er lekker uit.
 
Kreeg je dit met een zakje gist? Wow super! Ik gebruik altijd ongeveer hetzelfde recept alleen dan zonder suiker. Ik dacht altijd dat het een fabeltje om de gist 'wakker' te maken. Niet dus. (En een beetje olie dan voor de flexibiliteit tijdens het kneden.)
 
Edel zei:
Kreeg je dit met een zakje gist? Wow super! Ik gebruik altijd ongeveer hetzelfde recept alleen dan zonder suiker. Ik dacht altijd dat het een fabeltje om de gist 'wakker' te maken. Niet dus. (En een beetje olie dan voor de flexibiliteit tijdens het kneden.)

Ja met gist uit een zakje
 
Ik bedoelde met 1 pakje. (In mijn scherm zit een barst en ik schreef 'een' ipv 1) Ik gebruik 2 pakjes gist op een kg bloem maar kwam het niet zo hoog met de bodem
 
Terug
Bovenaan Onderaan