- Berichten
- 59
Om eens te testen hoe hoog ik mijn BBQ kan opstoen, heb ik besloten om een pizza-avondje te doen.
De voorbereiding: deeg maken van 350 gram bloem, water, gist, suiker, olijfolie en een beetje zout.
De saus: gepelde tomaten uit blik, tomatenconcentraat, ui, prei en knoflook. Alles aanbakken, dan de tomaten erbij en uiteindelijk alles met de staafmixer glad maken. Zout, peper, olijfolie en oregano erbij om op smaak te maken
Voor de toppings: geraspte kaas, mozarella, droge worst, prei, champignons en parmaham. En nooit teveel op een pizza doen! Ondertussen ook de BBQ aangestoken met houtskool en kokosbriketten voor een maximale tekperatuur. Ik heb in totaal bijna twee volle brikettenstarters erop gedaan, de temperatuur moest zo hoog mogelijk!
Helaas heb ik de BBQ slechts rond de 220 graden gekregen. Genoeg volgens de Weber website, maar minder dan een echte pizzaoven. Met een Kamado zou dit geen probleem moeten zijn. Toch er maar gewoon op, dan maar iets langer wachten
Als desert nog aan Nutella - marshmallow pizza gemaakt en gegeten met ijs en aardbijen. Voor de sweet tooth

De voorbereiding: deeg maken van 350 gram bloem, water, gist, suiker, olijfolie en een beetje zout.

De saus: gepelde tomaten uit blik, tomatenconcentraat, ui, prei en knoflook. Alles aanbakken, dan de tomaten erbij en uiteindelijk alles met de staafmixer glad maken. Zout, peper, olijfolie en oregano erbij om op smaak te maken


Voor de toppings: geraspte kaas, mozarella, droge worst, prei, champignons en parmaham. En nooit teveel op een pizza doen! Ondertussen ook de BBQ aangestoken met houtskool en kokosbriketten voor een maximale tekperatuur. Ik heb in totaal bijna twee volle brikettenstarters erop gedaan, de temperatuur moest zo hoog mogelijk!


Helaas heb ik de BBQ slechts rond de 220 graden gekregen. Genoeg volgens de Weber website, maar minder dan een echte pizzaoven. Met een Kamado zou dit geen probleem moeten zijn. Toch er maar gewoon op, dan maar iets langer wachten





Als desert nog aan Nutella - marshmallow pizza gemaakt en gegeten met ijs en aardbijen. Voor de sweet tooth

