BasBQ
Beef en Steak

Pizza avond

RookEnVuur

Tondelzoeker
 
Berichten
24
Om eens te testen hoe hoog ik mijn BBQ kan opstoen, heb ik besloten om een pizza-avondje te doen.

De voorbereiding: deeg maken van 350 gram bloem, water, gist, suiker, olijfolie en een beetje zout.



De saus: gepelde tomaten uit blik, tomatenconcentraat, ui, prei en knoflook. Alles aanbakken, dan de tomaten erbij en uiteindelijk alles met de staafmixer glad maken. Zout, peper, olijfolie en oregano erbij om op smaak te maken



Voor de toppings: geraspte kaas, mozarella, droge worst, prei, champignons en parmaham. En nooit teveel op een pizza doen! Ondertussen ook de BBQ aangestoken met houtskool en kokosbriketten voor een maximale tekperatuur. Ik heb in totaal bijna twee volle brikettenstarters erop gedaan, de temperatuur moest zo hoog mogelijk!



Helaas heb ik de BBQ slechts rond de 220 graden gekregen. Genoeg volgens de Weber website, maar minder dan een echte pizzaoven. Met een Kamado zou dit geen probleem moeten zijn. Toch er maar gewoon op, dan maar iets langer wachten :)



Als desert nog aan Nutella - marshmallow pizza gemaakt en gegeten met ijs en aardbijen. Voor de sweet tooth  :D

 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.211
Pizza; altijd +1
Was het allemaal naar wens gelukt (op de temperatuur na)?
 

Doorenroos

Sprokkelaar
 
 
Berichten
41
Leuk idee, die zoete pizza. Zal ik de volgende keer ook eens voorstellen.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 

Jupilerman

Kooltjesharker
 
 
Berichten
123
Heerlijk. Die Nutella pizza is super om mee af te sluiten


Wsm 47, Weber Performer, Weber Smokey Joe. Blogger voor http://GHENTlemensBBQ.com
 

bladerunner

Stoker
 
Berichten
252
Leuke foto's!

ziet er erg geslaagd uit allemaal.

Is de temperatuur te laag begrijp ik? Die 220 graden?

groet

B-)
 

soeter

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.470
Ze zien er wel mooi uit. Mijn zwager gebruikt een pizza rijg io zijn weber dan stook je met hout en gaat temperatuur klokkie rond...
 
Bovenaan Onderaan