BasBQ
Beef en Steak

Pita Gyros

Rolaanndd zei:
Ridevi71 zei:
Dat ziet er geweldig uit kerel. Waar heb je die kruiden gescoord?

Je hebt op de markt in Bergen op Zoom op donderdag zo'n kraam staan. Als je wat moet hebben als je zelf niet kan gaan moet je het maar zeggen :p
OK. Dat is long geleden dat ik daar geweest ben. Zal er eens gaan kijken.
Bedankt voor het aanbod. Goeie tip.
 
Wauw, dat ziet er super lekker uit. Mooi verslag👍
 
Wat een top resultaat, ik moet toch ook een keer zo'n spit aanschaffen!
 
Ik ga komende vrijdag ook gyros maken, ben alleen nog aan het twijfelen kip of varkensvlees.
En ik moet nog kruiden zien te krijgen of voor het recept van Ceriel gaan.

Grzzz,
Blefke
 
Heerlijk Gyros, ik maak ze zelf met schouderkarbonade. Daarbij heb ik het geluk dat bij ons op de markt in Vlaardingen altijd een Grieks kraampje staat met originele griekse pita's, heerlijke tzatziki en hele goede gyroskruiden.
 
Lekker hoor! Ziet er top uit :)
 
Wellicht een tip als er iemand weer gyros aan het spit gaat maken!!
Gebruik rolladenet om het vlees netjes bij elkaar te houden.


Deze tip kreeg ik van een griek die bij ons in de buurt een grieks restaurant heeft ( ook nog 1 van de betere zoniet de beste in de buurt.)
Heb ook nog een doos met gyros kruiden gekregen.
Hij maakt deze zelf en zou bestaan uit 50 verschillende soorten kruiden.
Het recept wil hij niet geven.
Wel hoe ik het moet bereiden.

Dunne plakjes snijden
grote platte schaal vullen met olie
Flesje citroensap
Zwarte peper
kruiden erbij doen.
Alles mengen.
Vervolgens het vlees kruiden en citroen op spuiten
Alles goed onderdompelen in de olie en 48 uur laten marineren.
Vervolgens aan het spies rijgen en het net over het vlees doen.
Langaam laten garen en als het vlees gaar is het net kapot snijden en het vlees in stukjes snijden, maar dat spreek voor zich ;)
 
Aargh... :D *Zet spit op lijst van must have*

Hoe ga ik dat nu thuis weer uitleggen? Ik _moet_ ook nog een heatermeter.... En bedankt he  ;)
 
Even voor de duidelijkheid dit is niet de gyros die ik binnenkort ga maken, maar een fotootje eigenlijk bedoelt om het vleesnetje te laten zien mocht iemand niet weten hoe dit er uit ziet ;)

Blefke
 
Terug
Bovenaan Onderaan