Goedemorgen!
Het was vrijdagavond, gezonde honger en we hadden nog een stuk picanha liggen in de diepvries. Dit stukje vlees stond al een tijdje op mijn lijstje en na het doorlezen van het artikel op Mac zijn site, gingen we het avontuur aan. (Thanks Mac!)
Het betreffende stuk was 1100 grammen zwaar, 100 dagen graan gevoerd en kwam uit Uruguay. Omdat dit dus voor mij de eerste keer picanha was is dit geen waar foto festijn. Maar ik heb naar mijn inziens de twee belangrijkste foto's gemaakt!
Bij een rooster temperatuur van 107 graden heb ik dit stuk vlees gegaard naar de 48 graden kern. Hierna de barbeque high & fast opgestookt en vlammen maar! Weers kanten hebben 3 a 4 minuten gedanst in de vlammen, wat een mooi schouwspel!

Na het affakkelen heb ik het vlees een kwartiertje laten rusten. In die tijd heb ik dus mooi de frietpan aan kunnen zwengelen, de salade gemaakt en hieronder staat het eindresultaat:
Eet smakelijk en bedankt voor het kijken! :-H

Het was vrijdagavond, gezonde honger en we hadden nog een stuk picanha liggen in de diepvries. Dit stukje vlees stond al een tijdje op mijn lijstje en na het doorlezen van het artikel op Mac zijn site, gingen we het avontuur aan. (Thanks Mac!)
Het betreffende stuk was 1100 grammen zwaar, 100 dagen graan gevoerd en kwam uit Uruguay. Omdat dit dus voor mij de eerste keer picanha was is dit geen waar foto festijn. Maar ik heb naar mijn inziens de twee belangrijkste foto's gemaakt!
Bij een rooster temperatuur van 107 graden heb ik dit stuk vlees gegaard naar de 48 graden kern. Hierna de barbeque high & fast opgestookt en vlammen maar! Weers kanten hebben 3 a 4 minuten gedanst in de vlammen, wat een mooi schouwspel!

Na het affakkelen heb ik het vlees een kwartiertje laten rusten. In die tijd heb ik dus mooi de frietpan aan kunnen zwengelen, de salade gemaakt en hieronder staat het eindresultaat:
Eet smakelijk en bedankt voor het kijken! :-H
