Een tijd geleden dit stukje vlees geproeft en direct verpest, deze moest er een keer gaan komen!
Mooi stuk picanha van ongeveer 1900gr.
Vlees had moest even getrimd worden aan de vleeszijde. Vetzijde ook iets bijgesneden (vetcap was behoorlijk dik).
Vleeszijde en vetzijde in de (Maldon) zout gezet en wat peper gemalen.
De smoker aangestoken zonder rookhout en de temperatuur op zo'n 100 gr ingeregeld. Vlees op de Q en kerntemperatuurmeter in het vlees gestoken.
Dan deksel erop en rustig laten garen en vooral niet proberen te kijken.
Na een uur en drie kwartier was de kerntemperatuur van 49 gr bereikt en kon het vlees van de Q af. In de tussentijd was de WGA al aangestoken met houtskool erin om de vetzijde nog even aan te bakken. Helaas in de drukte vergeten dit te fotograferen.
Na het bakken het vlees onder de folie voor een kwartier.
Snijden maar:
Heerlijk met zelfgemaakte chimichurri! Dit keer geen net opgemaakt bord omdat het veel te lekker was om af te laten koelen.
Ingredienten chimichurri:
Mooi stuk picanha van ongeveer 1900gr.

Vlees had moest even getrimd worden aan de vleeszijde. Vetzijde ook iets bijgesneden (vetcap was behoorlijk dik).

Vleeszijde en vetzijde in de (Maldon) zout gezet en wat peper gemalen.

De smoker aangestoken zonder rookhout en de temperatuur op zo'n 100 gr ingeregeld. Vlees op de Q en kerntemperatuurmeter in het vlees gestoken.

Dan deksel erop en rustig laten garen en vooral niet proberen te kijken.
Na een uur en drie kwartier was de kerntemperatuur van 49 gr bereikt en kon het vlees van de Q af. In de tussentijd was de WGA al aangestoken met houtskool erin om de vetzijde nog even aan te bakken. Helaas in de drukte vergeten dit te fotograferen.
Na het bakken het vlees onder de folie voor een kwartier.

Snijden maar:

Heerlijk met zelfgemaakte chimichurri! Dit keer geen net opgemaakt bord omdat het veel te lekker was om af te laten koelen.

Ingredienten chimichurri:
- 100ml olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- Bosje verse oregano
- Bosje peterselie
- Bosje bieslook
- Blaadjes van 10 takjes tijm
- 4 tenen knoflook
- 1 tl mosterdzaadpoeder
- Klein gesnipperd uitje
- Klein stukje rode peper