BasBQ
Beef en Steak

Picanha voor de eerste keer

 
 
 

Gammetje

Kooltjesharker
Berichten
151
Op het forum hier zag ik vaak picanha voorbij komen. En dat zag er allemaal te smakelijk uit om niet zelf te proberen. Dus vandaag moest het maar gebeuren.

De picanha op het ei op zo'n 120? met wat hickory rookhout.
d144ac22bebaef2c9a86a3d7286e0cec.jpg


Doorgaren tot een kerntemperatuur van 48?.
Daarna het ei op opstoken naar 250? en het vlees een eindsear geven van 2 minuutjes per kant. Heerlijke vlammen, alleen helaas niet op foto.

Vlees even laten rusten in de alufolie en dan genieten.
c43f9f3f29972144f3f0a1325762a2e1.jpg

47a423988564965a2697945174b08046.jpg

0035804399a6e576a402bb04fb8c79c3.jpg


Wat een lekker mals stukje vlees. Gecombineerd met chimichurri super lekker.
Deze houden we erin.
 
ziet er goed uit, volgende week ook maar eens een stuk Picanha halen.
dat wordt ook de 1e keer.
 
Lekker hoor

Vraagje van een Weber gebruiker: Hoe snel is zo'n ei op te stoken van die 120 naar 250 graden?
 
als je hem op de weber doet, doe je hem indirect, dus niet op de WSM.
 
Eindelijk een OTP zei:
Lekker hoor

Vraagje van een Weber gebruiker: Hoe snel is zo'n ei op te stoken van die 120 naar 250 graden?

Dat duurde ca. 5 minuutjes. In de tussentijd had ik de picanha in de folie liggen.
 
Top gedaan  =D> =D>
 
Heerlijk!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan