jordan4president
Vuurmaker
- Berichten
- 55
Mijn thermapen is sinds december helaas foetsie samen met mijn koffer en al mijn zomerkleren. (Nog bedankt Air Berlin en American Airlines) Gelukkig heb ik een nieuwe Maverick om me af te leiden. De picanha lag bij de AH XL waarvan ik ongeveer de helft (~1 kilo) heb meegenomen. Omdat de vlammen toch spectaculair zijn heb ik fotos gemaakt.
Ongeveer de helft van het vet weggesneden en zout vlokken op de vleeskant gedaan. (Ik las dat vet geen zout opneemt dus zonde maar wat als... dus voor de zekerheid een beetje op de vet kant gedaan. logisch toch?)
Had nog wat tijd dus een beetje met een smoker opstelling zitten spelen. Kreeg het niet onder de 140c maar dat is wel met 25 ecobrasas. (Bovenschuif 3/4 open en beneden klein kiertje) Met de minion methode moet Low&slow zeker lukken. Na 30 minuten overgegaan op gewoon indirect met vetrand naar beneden om het vlees te beschermen. Ongeveer rond de 170c. Er zat ook een aluminium pakketje met hickory snippers naast het vuur.
Bij een kern temperatuur van 48c.
15 nieuwe kooltjes erbij en boven het vuur. Bosuitjes erbij voor de gezelligheid en direct boven het vuur gelegd.
Hopelijk hebben de buren dit niet gezien. Na 3 minuten per kant er af gehaald en laten rusten. Kern temp was op 50c. Bij 55c heb ik hem gesneden.
Eind resultaat. Met de draad mee gesneden (Oeps) en bosuitjes er over. Het was toch heel erg lekker.
Ik vond de vetrand toch iets verbrand (komt dit omdat ik op een paar plekken door het vlies heen gesneden heb?) en de verbrande stukken heb ik er af gesneden. Hoe doet men het hier normaal gesproken? Hoort de vetrand zo te verbranden?
Groet,
JJ
Ongeveer de helft van het vet weggesneden en zout vlokken op de vleeskant gedaan. (Ik las dat vet geen zout opneemt dus zonde maar wat als... dus voor de zekerheid een beetje op de vet kant gedaan. logisch toch?)

Had nog wat tijd dus een beetje met een smoker opstelling zitten spelen. Kreeg het niet onder de 140c maar dat is wel met 25 ecobrasas. (Bovenschuif 3/4 open en beneden klein kiertje) Met de minion methode moet Low&slow zeker lukken. Na 30 minuten overgegaan op gewoon indirect met vetrand naar beneden om het vlees te beschermen. Ongeveer rond de 170c. Er zat ook een aluminium pakketje met hickory snippers naast het vuur.

Bij een kern temperatuur van 48c.

15 nieuwe kooltjes erbij en boven het vuur. Bosuitjes erbij voor de gezelligheid en direct boven het vuur gelegd.

Hopelijk hebben de buren dit niet gezien. Na 3 minuten per kant er af gehaald en laten rusten. Kern temp was op 50c. Bij 55c heb ik hem gesneden.

Eind resultaat. Met de draad mee gesneden (Oeps) en bosuitjes er over. Het was toch heel erg lekker.

Ik vond de vetrand toch iets verbrand (komt dit omdat ik op een paar plekken door het vlies heen gesneden heb?) en de verbrande stukken heb ik er af gesneden. Hoe doet men het hier normaal gesproken? Hoort de vetrand zo te verbranden?
Groet,
JJ