BasBQ
Beef en Steak

Picanha mexican style

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.623
Vrijdagavond maar eens lekker Low en Slow gedaan.
Als mondvermaakje wat MOINK balls naar een recept van Jort Althuizen
Dry aged picanha mexicaans gekruid
Zelf bedacht recept voor mexicaanse aardappelsalade.
Dit met komkommersalade en pico di gallo.

Picanha in voorbereiding.
Vetkap ingesneden en voorzien van PeZo. Vleeskant voorzien van een kruiden rub

IMG_4951.JPG

IMG_4960.jpg
IMG_4961.jpg


De MOINKS. Op voor een foto shoot van de klare ballen. 😋
IMG_4964.jpg


IMG_4965.jpg


Aardappelsalade in voorbereiding

IMG_4962.jpg



Picanha on Q.
Low en Slow. Roostertemp 100 C. Gerookt met kersenhout. Na 90 minuten een kerntemperatuur van 49 C.
Daarna de Q op temperatuur van 240 C gebracht en de picanha afgefakkeld. Kerntemperatuur 54 C.

IMG_4969.jpg
IMG_4971.jpg
IMG_4972.jpg
IMG_4974.jpg
IMG_4977.JPG


Al met al een smullerige avond.
Alles weer op.
 
Mooi werk Peter, Picanha is heel mooi gegaard.
 
Het fakkelen is gelukt 😉
Maar hij ziet er goed uit, zal gesmaakt hebben
 
Lekker hoor die picanha! Top! 🔥
 
Smullen, 't ziet er allemaal heerlijk uit!
 
Sterk werk, Peter! Was het vet net zo knapperig als dat het eruit ziet? Heerlijk is dat :)
 
Mooie Picanha Peter, heerlijk cuisson TOP. Had graag aangeschoven en een vorkje mee geprikt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan