BasBQ
Beef en Steak

Picanha mexican style

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.161
Vrijdagavond maar eens lekker Low en Slow gedaan.
Als mondvermaakje wat MOINK balls naar een recept van Jort Althuizen
Dry aged picanha mexicaans gekruid
Zelf bedacht recept voor mexicaanse aardappelsalade.
Dit met komkommersalade en pico di gallo.

Picanha in voorbereiding.
Vetkap ingesneden en voorzien van PeZo. Vleeskant voorzien van een kruiden rub

IMG_4951.JPG

IMG_4960.jpg
IMG_4961.jpg


De MOINKS. Op voor een foto shoot van de klare ballen. 😋
IMG_4964.jpg


IMG_4965.jpg


Aardappelsalade in voorbereiding

IMG_4962.jpg



Picanha on Q.
Low en Slow. Roostertemp 100 C. Gerookt met kersenhout. Na 90 minuten een kerntemperatuur van 49 C.
Daarna de Q op temperatuur van 240 C gebracht en de picanha afgefakkeld. Kerntemperatuur 54 C.

IMG_4969.jpg
IMG_4971.jpg
IMG_4972.jpg
IMG_4974.jpg
IMG_4977.JPG


Al met al een smullerige avond.
Alles weer op.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
19.083
Mooi werk Peter, Picanha is heel mooi gegaard.
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
6.270
Het fakkelen is gelukt 😉
Maar hij ziet er goed uit, zal gesmaakt hebben
 

bladerunner

Pitmaster
 
Berichten
731
Lekker hoor die picanha! Top! 🔥
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.554
Smullen, 't ziet er allemaal heerlijk uit!
 

Beun

Gemarineerd
 
 
Berichten
2.028
Sterk werk, Peter! Was het vet net zo knapperig als dat het eruit ziet? Heerlijk is dat :)
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.964
Mooie Picanha Peter, heerlijk cuisson TOP. Had graag aangeschoven en een vorkje mee geprikt.
 
Bovenaan Onderaan