- Berichten
- 113
Vandaag picanha op de Kamado gemaakt.
N stukje van zo’n 600 gram om het eens te proberen.
Eerst op 100 graden tot 45 kern laten komen, daarna op 220 graden tot 54 graden kern laten garen. Toen 10 minuten in aluminium folie door laten garen.
Het zag er goed uit maar er was een zwaar overheersende rooksmaak aanwezig, terwijl ik geen rolhout gebruikt heb bij het low&slow gedeelte. Beetje jammer want heb n kwart van de picanha weggegooid omdat het gewoon te overheersend was.. niet lekker helaas.
Iemand enig idee waar het verkeerd kan zijn gegaan? Tijdens het grillen op 220 graden kwam er wel enorm veel rook bij.
N stukje van zo’n 600 gram om het eens te proberen.
Eerst op 100 graden tot 45 kern laten komen, daarna op 220 graden tot 54 graden kern laten garen. Toen 10 minuten in aluminium folie door laten garen.
Het zag er goed uit maar er was een zwaar overheersende rooksmaak aanwezig, terwijl ik geen rolhout gebruikt heb bij het low&slow gedeelte. Beetje jammer want heb n kwart van de picanha weggegooid omdat het gewoon te overheersend was.. niet lekker helaas.
Iemand enig idee waar het verkeerd kan zijn gegaan? Tijdens het grillen op 220 graden kwam er wel enorm veel rook bij.