- Berichten
- 405
Gisteren mocht ik voor een groepje eters wat lekker gerechten maken en wat is er nu beter dan heerlijk met de Q te gaan spelen B-)
Op het menu stond:
- MOINK Bals, zie topic in Low & Slow http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=14682.0
- Picanha met zelf gemaakte Chimichurri
- Zalm van de Ceder Plank
- Wederom een eendenborst (die is echt wel favoriet hier)
- Salade van water meloen
- Gerookte zoete punt paprika met Oregano, Brie en Parmazaan
Als eerste heb ik de Chimichurri gemaakt;

Daarna de Picanha uit de koelkast gehaald en op temperatuur laten komen, en bestooid met Grof Zeezout en peper;

Inmiddels de Q opgestookt voor wat eendenborst grillen en roken met kersen hout;

Ik heb geen foto van het eindresultaat deze keer, was te snel op
Inmiddels ook de Picanha erop, indirect tot de 45 graden is bereikt;



En daarna afgrillen voor een mooi korstje;

Even ingepakt een kleine tien minuten en aansnijden maar;



Zo die was ook echt wel heerlijk, het was de eerste Picanha die we maakten maar ook deze komt hier zeker regelmatig terug!
En daarna was het de beurt aan de zalm;
Die heb ik een half uurtje in een amrinade gelegd van Limoen rasp van de schil, limoen sap, olijfolie, dille en oregano.
Op de ceder plank en op de q;

en klaar na 15 minuten;

En als bijgerecht een lekker watermeloen salade;

Het was heerlijk en de gasten hebben genoten, we mogen vaker een diner verzorgen hebben we te horen gekregen.
Op het menu stond:
- MOINK Bals, zie topic in Low & Slow http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=14682.0
- Picanha met zelf gemaakte Chimichurri
- Zalm van de Ceder Plank
- Wederom een eendenborst (die is echt wel favoriet hier)
- Salade van water meloen
- Gerookte zoete punt paprika met Oregano, Brie en Parmazaan
Als eerste heb ik de Chimichurri gemaakt;

Daarna de Picanha uit de koelkast gehaald en op temperatuur laten komen, en bestooid met Grof Zeezout en peper;

Inmiddels de Q opgestookt voor wat eendenborst grillen en roken met kersen hout;

Ik heb geen foto van het eindresultaat deze keer, was te snel op

Inmiddels ook de Picanha erop, indirect tot de 45 graden is bereikt;



En daarna afgrillen voor een mooi korstje;

Even ingepakt een kleine tien minuten en aansnijden maar;



Zo die was ook echt wel heerlijk, het was de eerste Picanha die we maakten maar ook deze komt hier zeker regelmatig terug!
En daarna was het de beurt aan de zalm;
Die heb ik een half uurtje in een amrinade gelegd van Limoen rasp van de schil, limoen sap, olijfolie, dille en oregano.
Op de ceder plank en op de q;

en klaar na 15 minuten;

En als bijgerecht een lekker watermeloen salade;

Het was heerlijk en de gasten hebben genoten, we mogen vaker een diner verzorgen hebben we te horen gekregen.