Zoals de titel al aangeeft heb ik de laatste tijd nogal pech met de bbq's.
Vorige week is één van de heat deflectors van mijn Kamado Joe gebroken tijdens het opwarmen van de Q. Zoals te verwachten is van Kamado Joe krijg ik zonder problemen een nieuwe, maar wel pas als ze deze weer in voorraad hebben. Ik heb inmiddels gevraagd wanneer ze dat ongeveer verwachten maar als ik de verhalen hier de laatste tijd lees vrees ik dat het weken wachten wordt.
Maar ach, dan gebruiken we de Kamado Joe toch voor alles wat direct gegrild moet worden en alles van het spit. Dan kunnen we de Weber gebruiken voor low en slow, dacht ik...
Tot ik vanavond thuiskwam van een heerlijke kitesurfsessie, is de Weber omgewaaid. Gelukkig is hij op het gras gevallen maar wel een paar lelijke deuken in het deksel en barsten in het emaille. En het deksel is krom dus die sluit niet meer lekker af.
Nu vraag ik me af hoe jullie de beschadigingen zouden repareren. Opschieten en dan met iets van vloeibaar emaille ofzo, en welke merk/kleur dan? De deuk aan de zijkant ga ik eerst terug buigen uiteraard.
En moet ik veel moeite gaan steken in het opnieuw recht/rond maken van het deksel of kan ik beter van dat smalle vilt kopen en daarmee het deksel weer netjes laten afdichten?
En wat betreft de gebroken steen van de Kamado, ik zit er aan te denken om iets van een roostertje te gebruiken waar ik de twee gebroken helften op kan leggen zodat de Kamado toch low en slow te gebruiken is. Is het mogelijk om daar het kolenrooster van de Weber voor te gebruiken of is het dan in no-time weg geroest?
Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
Vorige week is één van de heat deflectors van mijn Kamado Joe gebroken tijdens het opwarmen van de Q. Zoals te verwachten is van Kamado Joe krijg ik zonder problemen een nieuwe, maar wel pas als ze deze weer in voorraad hebben. Ik heb inmiddels gevraagd wanneer ze dat ongeveer verwachten maar als ik de verhalen hier de laatste tijd lees vrees ik dat het weken wachten wordt.
Maar ach, dan gebruiken we de Kamado Joe toch voor alles wat direct gegrild moet worden en alles van het spit. Dan kunnen we de Weber gebruiken voor low en slow, dacht ik...
Tot ik vanavond thuiskwam van een heerlijke kitesurfsessie, is de Weber omgewaaid. Gelukkig is hij op het gras gevallen maar wel een paar lelijke deuken in het deksel en barsten in het emaille. En het deksel is krom dus die sluit niet meer lekker af.
Nu vraag ik me af hoe jullie de beschadigingen zouden repareren. Opschieten en dan met iets van vloeibaar emaille ofzo, en welke merk/kleur dan? De deuk aan de zijkant ga ik eerst terug buigen uiteraard.
En moet ik veel moeite gaan steken in het opnieuw recht/rond maken van het deksel of kan ik beter van dat smalle vilt kopen en daarmee het deksel weer netjes laten afdichten?
En wat betreft de gebroken steen van de Kamado, ik zit er aan te denken om iets van een roostertje te gebruiken waar ik de twee gebroken helften op kan leggen zodat de Kamado toch low en slow te gebruiken is. Is het mogelijk om daar het kolenrooster van de Weber voor te gebruiken of is het dan in no-time weg geroest?





Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk