BasBQ
Beef en Steak

Pastrami

 
 
 
 
 

Ceriel

BBQ Junkie
Berichten
7.242
De brisket die ik vorige week had ingeslagen was ruim 5 kilo, en dat is wat veel voor 3 personen... Dus na het trimmen een gedeelte geinjecteerd en gerubt en als diner bereid,
de rest (de point en het dikke deel van de flat) verder van vet ontdaan en het draadje van Haxquiz
(http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/pastrami-ala-katz-op-caraway-rye-bread-(foto-zwaar-draadje)/msg157706/#msg157706)
als leidraad gebruikt voor mijn pastrami project.

Het vlees:

i9NJrd0.jpg


De kruiden:

MqIJwZW.jpg


j3dGhp4.jpg


Roeren:

CY7JvwA.jpg


In de pekel voor een week:

xXrJBM0.jpg


Spoelen en ontzouten:

WVFWXax.jpg

De rubkruiden:

BMg02q1.jpg


GC2aK7u.jpg


In de UDS tot een kern van 65, dit viel tegen, had hier ruim 6 uur voor nodig. Als je dan om 19.30 begint... :-S:

ImJ08uK.jpg


jcu4Kms.jpg


Na 2 dagen afgegaard in de stoom-0^3n tot 90 graden,

tieteFY.jpg


ondertussen broodje gebakken in de DO:

G2eq3Z0.jpg


I2BDns7.jpg


4a2x3bI.jpg


Resultaat? Heerlijk!

TBSWzQL.jpg


iIEMsDU.jpg
 
Dat ziet er goed uit , werd wel een beetje draaierig van die roer foto :)
 
Dat ziet er prachtig uit Ceriel! Zijn de resten nog in te vriezen zodat je dit later kan oppeuzelen of ga je dan in smaak/structuur inleveren?
 
aardige klus voor een broodje vlees :)
Ziet er lekker uit man!
 
Dat ziet er goed uit, deze gaan we ook maar eens proberen.

El Fumarole zei:
aardige klus voor een broodje vlees :)
Ziet er lekker uit man!
Maar dat is pulled pork ook ;)
 
dennisb zei:
Dat ziet er prachtig uit Ceriel! Zijn de resten nog in te vriezen zodat je dit later kan oppeuzelen of ga je dan in smaak/structuur inleveren?
Resten?  :p
Ik heb nog een stuk niet gestoomd, deze gaat de vriezer in. Op hoop van zegen...

El Fumarole zei:
aardige klus voor een broodje vlees :)
Ziet er lekker uit man!
Maar dat is pulled pork ook ;)
[/quote]
De brisket ging 2 januari in de pekel, dus bereidingpulledpork2
 
Ziet der heerlijk uit.
Komt op het todo lijstje
 
Ceriel, kunstenaar... top stuk dit! Episch!
 
Mooi hoor! En ook direkt een inzending voor de wedstrijd lijkt mij!
 
Ceriel zei:
Lin zei:
Mooi hoor! En ook direkt een inzending voor de wedstrijd lijkt mij!
De maand is nog niet om Linda....

Zozo, dat belooft wat! Ik wacht in spanning af! Love the pictures!
 
Prachtig gemaakt, en in beeld gebracht Ceriel  B-)
Geweldig om te zien hoe een goede pastrami er uit ziet  :D

Mac
 
Prachtig zeg! Wat een heerlijk mannelijk monomaan project, twaalf dagen bezig met 1 stuk vlees, haha!
 
Terug
Bovenaan Onderaan