- Berichten
- 247
Al jarenlang het idee om een keer pastrami te maken naar aanleiding van het boek Smokey goodness winter bbq. Omdat in dat boek de verhoudingen nitriet zout en hoeveelheid water + vlees niet kloppen en de pekelduur naar mijn mening ook veel te kort is heb ik besloten het recept van Jet te gaan gebruiken. Gisteren de brine gemaakt en het vlees in de koeling gelegd.
Zelf had ik voldoende aan 4 liter water en daar uiteraard het recept en de verhouding nitrietzout op aangepast. En nu maar wachten
Recent nog pastrami gegeten uit de supermarkt (La place van de Jumbo) en mijn partner bij een lokaal restaurant ben benieuwd of de eigengemaakte deze beide gaat overtreffen.
Zelf had ik voldoende aan 4 liter water en daar uiteraard het recept en de verhouding nitrietzout op aangepast. En nu maar wachten

Recent nog pastrami gegeten uit de supermarkt (La place van de Jumbo) en mijn partner bij een lokaal restaurant ben benieuwd of de eigengemaakte deze beide gaat overtreffen.